arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Sneller artikelen vinden met indoor positioning van Philips Lighting

24 april 2017
Signify

Philips Lighting (Euronext Amsterdam: LIGHT), wereldwijd toonaangevend in verlichting, maakte op 24 april 2017 bekend dat MediaMarkt een Store Guide-app introduceert voor de winkels in Eindhoven centrum en Arnhem. Winkelbezoekers kunnen hiermee op hun smartphone producten selecteren en deze via indoor navigatie snel en gemakkelijk vinden in de winkel.

Store Guide-app

De Store Guide-app maakt gebruik van het nauwkeurige indoor positioning systeem van Philips Lighting. Elk led-armatuur in de winkel geeft data door aan de smartphone van de klant door modulatie van het licht. Klanten die de app downloaden krijgen op hun smartphone informatie over producten, het vinden van afdelingen en specifieke aanbiedingen. De privacy van bezoekers is gewaarborgd omdat persoonlijke gegevens niet worden verzameld door het verlichtingssysteem.

Inspirerende, leuke en gemakkelijke winkelervaring

Met de introductie van de Store Guide-app voegt MediaMarkt een nieuwe functionaliteit toe aan het gebruik van de smartphone en de klantbeleving op de winkelvloer. "MediaMarkt loopt voorop waar het gaat om innovaties op het gebied van klantenservice en technologie", zegt Gordon Scholz, CEO MediaMarkt Nederland. "De Store Guide-app past perfect in dat plaatje. Via indoor positioning faciliteren we een inspirerende, leuke en gemakkelijke winkelervaring voor onze klanten."

"Uit onderzoek van Philips Lighting met Kantar/TNS blijkt dat 'het vinden van producten in een winkel', één van de belangrijkste wensen van klanten is om een winkelapp te gebruiken", stelt Gerben van der Lugt, Head of Indoor Positioning bij Philips Lighting. "Wij zijn trots dat wij dit, samen met innovatie partners, voor MediaMarkt als eerste in Nederland hebben gerealiseerd."

Samenwerkingspartners

De MediaMarkt Store Guide app is ontwikkeld door de Duitse e–solution provider novomind. Het Amerikaanse Aisle411, een vaste partner van Philips Lighting, tekende voor de digitale kaart en routing. Pricer, leider in Electronic Shelf Labels uit Zweden, ontwierp het systeem voor het bepalen van de productlocaties. 

Signify
Sluiten