arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Sneller kleine orders staalproducten dankzij volautomatisch systeem

17 november 2016
Thyssenkrupp

Op de vestiging in Veghel heeft thyssenkrupp Materials Nederland een volautomatisch cassettesysteem in gebruik genomen. Met het systeem kan de opslagruimte en het aantal pickings per uur sterk worden vergroot. Het bedrijf speelt hiermee in op de toenemende vraag naar kleine en specifieke orders en de groeiende afzet van staalproducten uit voorraad.

Met het volautomatische cassettesysteem vergroot thyssenkrupp Materials Nederland de opslagruimte en het aantal pickings per uur sterk. Het bedrijf speelt hiermee in op de toenemende vraag naar kleine en specifieke orders en de groeiende afzet van staalproducten uit voorraad.

In het verticaal opgebouwde systeem pakt een robot de cassettes met staalproducten volledig automatisch uit de stelling en voert deze door naar het uitvoerstation. Het warehouse managementsysteem van SAP bepaalt de meest geschikte locatie, afhankelijk van de omloopsnelheid van het product. Samen met de draadloze scanners kan er tot 40% sneller worden gewerkt, met een totaal van 43 pickings per uur.

Toename kleine orders

Met het nieuwe cassettesysteem speelt thyssenkrupp in op de huidige ontwikkelingen in de markt. De planning van projecten in de bouw en industrie wordt steeds complexer, er wordt vaker lean gebouwd en de doorlooptijden worden korter. Hierdoor is het aantal orders van kleine hoeveelheden per orderregel de afgelopen jaren sterk toegenomen. Met het nieuwe systeem kan thyssenkrupp optimaal voldoen aan deze veranderende behoefte. Door de combinatie van de robot en het managementsysteem kan er sneller worden gewerkt en wordt de kans op fouten en oponthoud beperkt. Doordat minder mensenhanden nodig zijn om het grote aantal bestellingen te verwerken, is er meer tijd om de individuele klantwens in te vullen. Daarnaast wordt door het man-arme systeem ook de veiligheid van de medewerkers verhoogd.

Het cassettesysteem behuist in totaal 2.650 cassettes. Elk goed voor een opslagcapaciteit van 3,5t. Door deze zeer ruime opslagcapaciteit heeft thyssenkrupp zijn assortiment inmiddels kunnen uitbreiden met diverse hoogwaardige producten, zoals warmgewalste gelaste kokers in S355J2H en ronde buizen in S355J2H. Het bedrijf breidt haar assortiment uit omdat er een toenemende vraag is naar hoogwaardigere staalkwaliteiten.

Strategie

De bouw van het cassettesysteem is de volgende logische stap in de strategie van thyssenkrupp om effici├źnter, flexibeler en sneller te werken en klanten te ontzorgen. Eerder dit jaar werd in Veghel een nieuwe volautomatische bandzaag in gebruik genomen, die zorgt voor een snellere afhandeling van bewerkte producten. Op de locatie in Zwijndrecht is een volautomatische cirkelzaag met aflegrobot ge├»nstalleerd, waarmee 95% sneller wordt gezaagd dan met een traditionele bandzaag. Op 1 juli jl. zijn de activiteiten van Metaalzagerij Jan Kooijman overgenomen, waardoor materiaal zo wordt geleverd dat het naadloos aansluit bij het productieproces van de klant.

Sluiten