arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Staatssecretaris Mona Keijzer brengt bezoek aan AWL-Techniek

8 februari 2018

Maandag 5 februari bracht staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer een bezoek aan AWL-Techniek in Harderwijk. Keijzer heeft als doelstelling elke week een bedrijf te bezoeken. Eerder die dag was in Bussum de Smart Industry agenda getekend. Hierin is opgenomen hoe de digitale industrie kan en moet bijdragen aan het verdienvermogen en de werkgelegenheid in Nederland. AWL-Techniek liet Keijzer zien hoe robotisering werkgelegenheid en groei brengt.

Brand van ’t Hof, directeur van AWL-Techniek, leidde Mona Keijzer rond over de werkvloer, waar ze een uitgebreide uitleg kreeg over alle geautomatiseerde hightech machines. De rondleiding eindigde in het Experience Center, waar Keijzer een demonstratie laserlassen kreeg. Eerder die dag bezocht de staatssecretaris het Smart Industry Event in Bussum waar de agenda Smart Industry agenda 2018-2021 gepresenteerd werd. Keijzer: "Het midden- en kleinbedrijf is de motor van onze economie met werk voor 4 miljoen mensen. De uitdagingen zijn voor elk mkb anders. Maar of je nu een start-up of een derde-generatie familiebedrijf bent: het is voor alle Nederlanders van belang dat we het mkb ondersteunen. Dat begint met kennismaken en luisteren naar hun verhalen. Daarom ga ik op bezoek bij verschillende bedrijven in Nederland. Ik hoor graag van ondernemers waar ze tevreden over zijn, maar ook waar zij vinden dat het beter kan." Directeur Van ’t Hof: "Het is goed om te zien dat de overheid het belangrijk acht om bedrijven te bezoeken. Zodoende kunnen zij zelf ervaren welke initiatieven er zijn en al zijn opgepakt binnen het bedrijfsleven. Ik denk dat ons Experience Center hier een goed voorbeeld van is. Wij vonden het een geslaagd bezoek."

Experience Center

Het Experience Center biedt de mogelijkheid om testopstellingen te realiseren en om proef- en voorseries te draaien. Er worden betrouwbare toepassingen gerealiseerd op basis van de nieuwste technologieën. Daarnaast voert AWL er lasproeven uit zodat zij nieuwe ontwikkelingen van klanten kunnen valideren. Dit is ook de plek waar de Veluwse machinebouwer, in samenwerking met het Fieldlab Industrial Robotics, robotica technici en robot engineers opleidt.

Mona Keijzer
Sluiten