arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Stageplekken gezocht

Stage

FME, partnerbranches, SBB en bedrijven in de technologische industrie bundelen de krachten om er voor te zorgen dat er voor iedereen met interesse in techniek een stageplek beschikbaar is. Het gaat met name om BOL-stages. Juist nu kunnen we laten zien dat we een sector met perspectief zijn, voor jongeren, voor zij-instromers en voor medewerkers in onze bedrijven die bij willen leren. Ook jouw bedrijf kan helpen, door een stage aan te bieden! Doe je mee? ​​​​​​​

Alle mbo-studenten kunnen met een stage aan de slag. Daarvoor maken beroepsonderwijs en bedrijfsleven zich samen sterk. Zeker nu door de coronacrisis tekorten ontstaan, is de inzet van bedrijven hard nodig. Op dit moment zoeken ruim 400 studenten een stage voor een technische opleiding in de metaal en metalektro.

Om een stagiaire te kunnen plaatsen moet je een erkend leerbedrijf zijn. SBB helpt je met de erkenning en met een goede begeleiding van de BBL- en BOL-studenten. Wil je hier meer informatie over? Lees dan onze pagina over het aanbieden van een stageplaats.

>
Stageplekken gezocht - oproep door FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink

Tekorten in diverse functies

Jaarlijks studeren zo’n 20.000 leerlingen in de metaal en metalektro. Door de coronacrisis zijn er tekorten ontstaan, met name voor BOL-stages op niveau 4 op het gebied van:

  • Smart Industry: robotica, embedded software en big data
  • Human technology: productontwikkeling of -verbetering met technische kennis en klant- en marktonderzoek
  • Luchtvaart industrie: mechanica, avionica en onderhoud
  • Technicus engineering: werktuigbouwkunde, elektrotechniek, installatietechniek.

Voorbeelden uit de praktijk

FME bezocht een aantal van haar lidbedrijven en vroeg hen hoe zij omgaan met stagiaires. Onderstaande video's geven een impressie hoe een stageplek eruit kan zien en inspireren je hoe jij onze sector kunt helpen. 

>
AT Techniekopleidingen
>
Kaak
>
Van Raam

De aangesloten partnerbranches zijn: NVLGENVAQUABinnenklimaat NederlandNVINVKLFPT-VIMAGFedet

Branches

Workshop Ja, ik wil een mbo-stagiair!

In de workshop krijg je handvatten om een goede mbo-stageplek te organiseren. Aan de hand van een aantal vragen gaan we stapsgewijs door dit proces. Het is een interactieve workshop met ruimte voor specifieke vragen van de deelnemers. Maximum is 15 deelnemers per workshop. Indien nodig, zullen we meer workshops organiseren.

Inschrijven voor de workshop

Meer weten?

Wil jij ook helpen, maar eerst nog meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Hanneke Ackermann, Programmamanager onderwijs FME. 

Sluiten