arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Nauwere samenwerking tussen Defensie en bedrijfsleven

Helicopter

Nederland heeft als exportland bij uitstek een sterke en innovatieve krijgsmacht nodig. Zonder internationale veiligheid en geopolitieke stabiliteit immers geen economische vooruitgang, welvaart en welzijn. Een sterke en innovatieve krijgsmacht ontstaat wanneer de innovatiekracht van onze industrie optimaal benut wordt. FME zet daarom in op meer samenwerking tussen Defensie en bedrijfsleven.

Het huidig kabinet investeert de komende periode 1,5 miljard in Defensie. FME ziet deze investeringen als een belangrijke eerste stap op weg naar een sterkere en innovatieve krijgsmacht. De Nederlandse industrie maakt state of the art producten en loopt voorop met de toepassing van veel nieuwe technologie├źn. De technologische industrie heeft Defensie daarmee ontzettend veel te bieden.

Wat willen we bereiken?

  1. De nieuwe Defensie Industrie Strategie in praktijk brengen. Dit betekent dat Defensie vaker gaat optreden als launching customer. En zeker als nationale veiligheidsbelangen meespelen, moet Defensie bewust kiezen voor de Nederlandse industrie.
  2. Meer innovatieruimte voor Defensie, om zo de in ons land aanwezige innovatiekracht optimaal te kunnen benutten.
  3. Meer experimenteerruimte voor Defensie, om zo de vruchten van technologische innovatie te kunnen plukken. Overdreven controle en regulering vertragen de noodzakelijke investeringen.
  4. Betere samenwerking tussen Defensie en het bedrijfsleven in plaats van concurreren, zeker gezien het tekort aan cuberspecialisten. FME maakt zich daarom hard voor meer Cyberreservisten.
  5. Nieuws (gedeeld) werkgeverschap, om kennis en specialisten makkelijker te delen tussen Defensie en vertrouwde partners.
Sluiten