arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Start vandaag met de skills van de toekomst, morgen is het te laat! 

10 november 2021
Niek Hinsenveld

Weet jij al welke skills in de toekomst nodig zijn? Nee? FME ook niet, en daarom voert FME een groot onderzoek uit naar de skillsgap: het verschil tussen de nu beschikbare skills en de skills die in de toekomst nodig zijn. De skillsgap is een urgent probleem, want met de sneltreinvaart waarmee technologische ontwikkelingen gaan, worden de medewerkers die de juiste skills hebben om met deze nieuwe technologieën om te gaan steeds schaarser en de gap dus steeds groter. 

Blog door Niek Hinsenveld, belangenbehartiger bij FME

Structurele krapte op de arbeidsmarkt

De vraag naar medewerkers met technologische skills gaat gigantisch toenemen. Volgens McKinsey (2020) zijn de beroepsgroepen waar tot en met 2030 de meeste banen bijkomen de wetenschappelijke, technische, engineering en wiskundige beroepen. En dat terwijl het aantal mensen dat deze banen kan gaan doen niet groeit. Veel medewerkers in de technologische industrie stromen de komende jaren uit richting hun pensioen, terwijl de instroom vanuit het onderwijs hierbij achterblijft.  

Kortom; de skills die je medewerkers nu en in de toekomst nodig hebben, veranderen, terwijl er tegelijkertijd door pensioen meer mensen uitstromen dan je kunt vervangen. Het probleem wordt dus aan twee kanten groter. Als je jouw bedrijf hier niet op voorbereidt, dan heeft dat grote impact op je bedrijfsvoering. Het wordt dus nog belangrijker om te zorgen dat jouw medewerkers in de toekomst zo goed mogelijk inzetbaar zijn, want iedereen is en blijft nodig.  

Hoe kun je jouw bedrijf hierop voorbereiden? 

De eerste stap in het antwoord op deze vraag is competentiemanagement. Je moet je medewerkers klaarstomen voor de toekomst door hen te ondersteunen met de ontwikkelingen van de juiste skills die de organisatie in de toekomst nodig heeft. Wil je meer lezen over competentiemanagement, lees dan de blog van mijn collega Bert Haan.

Onderzoek naar de Skills van de toekomst – doe mee

Maar welke skills moet je nu bij je medewerkers ontwikkelen, zodat ze klaar zijn voor de toekomst? Waar zien we het grootste ‘gat’ ontstaan en moeten we nu al op inspelen? Dat is een vraag waar FME op dit moment een groot onderzoek naar doet. Wil jij daar aan bijdragen neem dan contact met mij op.  

Of neem deel aan de workshop 'Aan de slag met taken en skills van de toekomst'
Sluiten