Teamleider/adviseur Serviceteam (HR- en Juridische advies)

Serviceteam

Vind jij het leuk en uitdagend om ondernemers in de technologische industrie te adviseren op het gebied van sociaaljuridische en bedrijfseconomische vragen? Ben je op zoek naar een uitdagende baan met leidinggevende verantwoordelijkheid? Wil je een bijdrage leveren aan het succes van de Nederlandse technologische industrie? Dan is FME op zoek naar jou!

Bij FME zijn we ambitieus en ondernemend! Nederland is een van de meest innovatieve landen in de wereld. Dat is in belangrijke mate de verdienste van de technologische industrie. FME zet zich in voor deze ondernemers en daar zijn we trots op. Wij willen mét en vóór onze leden het verschil maken op het gebied van internationale innovatiestrategieën en hen ondersteunen om wereldwijd kansen te grijpen en hun potentieel als gamechanger waar te maken bij het oplossen van grote uitdagingen op wereldschaal.

Met een team van 150 gepassioneerde professionals, willen wij iedereen laten ervaren dat technologie de wereld beter maakt. Vanuit groei en inclusie. Onze kracht zit in onze passie en gedrevenheid. We verbinden, vernieuwen en ondernemen.  

Het serviceteam van FME is het eerste aanspreekpunt voor onze leden en ondersteunt de leden bij alle ondernemersvraagstukken. Om het serviceteam van FME en onze dienstverlening te versterken zijn we op zoek naar een: Teamleider Serviceteam/ juridisch- en HR-adviseur 

Wat ga je doen?

Als teamleider/ adviseur Serviceteam ben je verantwoordelijk voor een team met vijf collega’s en voor een excellente advisering aan de lidbedrijven. Je bent zelf ook adviseur en beantwoord eerstelijns vragen van lidbedrijven over arbeidsrecht en personeelszaken. Daarbij is het van belang dat de relatie met FME als trusted partner verworven wordt dan wel behouden blijft. FME onderhandelt namens de werkgevers met de vakbonden voor de cao Metalektro dus je beantwoordt ook veel vragen over de cao. Waar nodig verwijs je naar collega’s of andere dienstverlening. De werkdruk wordt grotendeels bepaald door binnenkomende telefoon en e-mail.

Werkzaamheden die binnen deze functie vallen zijn:

 • Als meewerkend voorman/-vrouw geef je dagelijks leiding aan het FME Serviceteam met vijf adviseurs. Jij bent een echte people manager en zorgt ervoor dat jouw team zich blijft ontwikkelen. Daarnaast stimuleer en motiveer jij jouw team om elke dag weer het beste uit zichzelf te halen. Zitten zij met een vraag, een vastloper of hebben ze extra inzichten nodig, dan zijn ze bij jou aan het goede adres. Je bent verantwoordelijk voor het bepalen en behalen van de gestelde kpi's. Daarnaast vertaal je de FME-strategie door in een praktisch jaarplan voor je eigen team.
 • Je bent verantwoordelijk voor het beoordelen van binnenkomende vragen van lid-ondernemingen op impact en achterliggende vraagstelling en het beantwoorden dan wel doorverwijzen van vragen naar collega’s. Je bewaakt de opvolging van vragen door derden. 
 • Je volgt de ontwikkelingen op de relevante gebieden en je vertaalt deze ontwikkelingen in operationeel hanteerbare antwoorden. Je signaleert en rapporteert over veelvoorkomende vragen en je communiceert hierover in publicaties, mailings of FAQ’s op de website.
 • Tevens ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van de uit de werkzaamheden voortkomende administratieve werkzaamheden zoals het up-to-date houden van het archiveringssysteem en naslagwerken, het registreren van contacten in het CRM-systeem en het opstellen van rapportages. 

Wat bieden wij je?

Een organisatie en team dat groot genoeg is om het verschil te kunnen maken en klein genoeg om iedereen te kennen en te ervaren dat wat jij doet ook echt bijdraagt aan het succes van FME. Het team kent een mooie mix van net afgestudeerde professionals, mediors en medewerkers die met hun staat van dienst de organisatie door en door kennen.

De medewerkers bij FME voelen zich thuis en voelen zich continu uitgedaagd hun talent te benutten en in te zetten. Dit is duidelijk voelbaar binnen onze organisatie, wat maakt dat FME een fijne en uitdagende plek is om te werken.  
   
Daarnaast mag je van ons verwachten 

 • Een salaris tussen de € 3.400, - en € 5.700, - Bruto op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring; 
 • 27 vakantiedagen en 13 adv-dagen op fulltime basis; 
 • Een laptop en mobiele telefoon van FME; 
 • Thuiswerkbudget voor de inrichting van de werkplek van max. € 750,- voor 5 jaar; 
 • Thuiswerkvergoeding van € 2,15 per dag; 
 • Een keuzebudget van € 250, (in 2023 naar rato dienstverband) voor bestemde doelen gericht op vitaliteit en
 • Mogelijkheid tot scholing/ontwikkeling.

Wie ben jij?

Als visitekaartje van FME ben je klantvriendelijk en servicegericht. Je bent een teamspeler en kan goed samenwerken met medewerkers uit verschillende disciplines. Je kunt complexe regelgeving op duidelijke en praktische wijze uitleggen, afgestemd op je gesprekspartner. Je neemt graag initiatief en verantwoordelijkheid. 

Opleiding en ervaring

 • Je beschikt over een relevante en afgeronde opleiding op hbo/wo niveau (bijvoorbeeld personeel en organisatie of Rechten).
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het adviseren van bedrijven op het gebied van arbeidsvoorwaarden, cao-vraagstukken en arbeids-juridische kwesties.
 • Je bent snel thuis in nieuwe onderwerpen en vind het leuk om nieuwe informatie op te nemen en te verwerken. 
 • Je hebt ervaring met het aansturen van een team.

Je standplaats is Zoetermeer, maar wij werken gedeeltelijk vanuit huis. 

We zijn op zoek naar iemand voor 32-40 uur.

Belangstelling?

Voor vragen over deze vacature kun je terecht bij Joyce Keizer, corporate recruiter. Wil je solliciteren?
Stuur je motivatie en CV dan voor 1 oktober naar Joyce.Keizer@fme.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.