arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Thales levert nieuwe Bushmasters aan Nederland

30 juni 2015

Defensie bestelt 12 nieuwe Bushmasters bij Thales. De voertuigen zijn een aanvulling op de 86 Bushmasters die eerder zijn aangeschaft. De Bushmasters zijn gekocht om invulling te geven aan het omvormen van de gemechaniseerde brigade tot een gemotoriseerde lichte brigade. De voertuigen worden naar verwachting medio 2016 geleverd.

Goed beschermd tegen bermbommen

De Bushmaster heeft zich bewezen tijdens de missies in Afghanistan en recent nog Mali. Het is gebleken dat de militairen in de Nederlandse Bushmasters goed beschermd zijn tegen bijvoorbeeld bermbommen. De Bushmasters die destijds voor Afghanistan zijn aangekocht hebben naar volle tevredenheid hun taken gedaan. Daarop is besloten een instandhoudingstraject op te starten en nieuwe exemplaren aan te schaffen.

De Bushmasters worden geleverd door Thales Australiƫ. Evenals alle andere Bushmasters zijn ze van het SOTAS communicatiesysteem dat is ontwikkeld door Thales Nederland. De nieuwe versies die zijn besteld worden uitgerust met aanvullende bepantsering en van binnenuit bedienbare wapens.

Sluiten