arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

ThyssenKrupp plaatst liften en roltrappen in Cube Tower

24 februari 2015

ThyssenKrupp gaat de mobiliteit verzorgen in de nieuwe Cube Tower in het Chinese Foshan. Het uniek vormgegeven, 143 meter hoge gebouw krijgt in totaal 34 liften en 16 roltrappen. ThyssenKrupp bewijst daarmee opnieuw dat haar oplossingen uitermate geschikt zijn voor uitzonderlijke bouwwerken.

De Cube Tower symboliseert het nieuwe gezicht van Foshan, een stad met zeven miljoen inwoners in de provincie Guangdong. Het gebouw, vormgegeven als meerdere blokken van verschillende grootte die op elkaar staan, wordt het centrale punt van het nieuwe culturele centrum. Het huisvest onder meer een theater, een tentoonstellingshal en conferentiezalen.

"De Cube Tower wordt één van de meest prominente locaties van Foshan. ThyssenKrupp is er trots op onderdeel te zijn van dit bijzondere project", laat Juergen Boehler, CEO van ThyssenKrupp Elevator in China, weten.

ThyssenKrupp Elevator heeft als doel de installatie in de Cube Tower in juli 2015 af te ronden. Door het ongebruikelijke ontwerp van de toren zijn er een aantal bouwkundige uitdagingen die om slimme oplossingen vragen. Zo worden de liftcabines door ThyssenKrupp op maat gemaakt, met onder andere twee deuren per cabine om evacuatie van passagiers via een lift in een aangrenzende schacht mogelijk te maken.

ThyssenKrupp in China

China heeft, gedreven door de ongekende verstedelijking en de impuls die dat geeft aan de bouw- en transportsector, de grootste markt voor liften ter wereld. De geschatte waarde ervan is € 15 miljard. ThyssenKrupp Elevator is op dit moment actief vanuit 220 locaties in China. In de afgelopen jaren was het leverancier van onder meer 44 liften en 4 dubbeldeksliften in het 101 verdiepingen tellende World Financial Centre in Shanghai, twee unieke TWIN-liften in de Olympic Tower in Peking en 114 liften en 553 roltrappen in het metronetwerk van Shenzhen. In totaal transporteert ThyssenKrupp in de gehele Azië-Pacific-regio dagelijks 160 miljoen mensen per lift.

Cube Tower
Sluiten