arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Tuwi: "Weer ruimte om te investeren"

2 december 2015

Ruim zestig bedrijven hebben zich tijdens de Themadagen van Tuwi in november 2015 laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kanten en buigen bij de importeur en leverancier van metaalbewerkingsmachines. Tijdens de Themadagen toonde Tuwi tijdens demonstraties diverse noviteiten.

Kantbanken

Optioneel zijn de Durma kantbanken aan te sturen met AutoPol offline software, deze noviteit werd op deze themadagen gepresenteerd. AutoPol is een compleet programma voor het ontwerpen en uitslagen maken van plaatbewerkingsproducten. Daarnaast biedt het programma de mogelijkheid kantbanken aan te sturen door middel van innovatieve CADCAM. De gebruikersvriendelijkheid is bijzonder groot. Zonder enige training zijn gebruikers in staat een 3D ontwerp te maken en uit te slaan. Na slechts een trainingsdag heeft de gebruiker de BendSIM module, Cadcam voor kantbanken, onder de knie. Tuwi heeft in Widenhorn een partner gevonden voor de ondersteuning en levering van dit programma.

Zwenkbuigen

Opmerkelijk is de zwenkbuigmachine van de Duitse machinebouwer Schröder, zie onderstaande afbeelding. De Powerbend Professional kan positief en negatief zwenkbuigen. Hiermee kan onbeschadigd nauwkeurig worden gezet. De machine is onder andere voorzien van zuignappen waarmee het plaatmateriaal stevig vast kan worden gehouden. "Binnenkort staat er in de showroom een Powerbend Professional zodat we geïnteresseerden een demonstratie kunnen geven", aldus Marco Mans, directeur Tuwi.

Aantrekkende markt

Mans is overigens positief over de maakindustrie in Nederland. "We zien en merken nu duidelijk dat de markt aan het aantrekken is. Meer aanvragen, meer verkopen en dus een aantrekkende omzet. En opvallend is dat het over de gehele lijn speelt, er zijn geen marktsegmenten die achterlopen. Bedrijven zitten goed in het werk, er wordt weer geplust en er is ruimte om te investeren in nieuwe, moderne machines."

Bron: vraagenaanbod.nl

Sluiten