arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Vaste Kamercommissie OC&W bezoekt Academy Tata Steel

14 november 2016
Tata Steel Nederland

De Vaste Kamercommissie van OC&W heeft vandaag een bezoek gebracht aan de Academy van Tata Steel. De commissieleden toonden veel belangstelling voor het feit dat de bedrijfsschool van Tata Steel eerder dit jaar tot Nederlands beste mbo-opleiding voor technisch onderwijs is gekozen. Leerlingen van de Academy vertelden de commissie over hun ervaringen aan de bedrijfsschool.

Mark Denys (technisch directeur van Tata Steel in Europa) en Jeroen Klumper (manager van de Academy) lichtten de factoren toe die de bedrijfsschool zo succesvol hebben gemaakt. De manier waarop het staalbedrijf het onderwijsprogramma invult, spreekt veel jongeren aan. Vandaar het enthousiasme van de leerlingen en het klinkende resultaat in de vorm van een slagingspercentage van 88% (tegen een landelijk gemiddelde op het mbo van 65%). Sleutelelementen zijn de praktijkgerichtheid van de Academy, de focus op het aanspreken van het probleemoplossend vermogen van de leerlingen, naadloze aansluiting op de processen in het bedrijf en de laatste stand van de techniek, de samenwerking met het NOVA College en de persoonlijke begeleiding vanuit de bedrijfsschool.

Mark Denys benadrukte dat het voor de Nederlandse maakindustrie van belang is dat het aantal leerlingen dat een technische opleiding volgt gaat toenemen en dat de kwaliteit van het technisch onderwijs in ons land wordt verhoogd. Dat geldt niet alleen voor de vmbo en mbo-opleidingen in ons land, maar ook voor het hbo en de technische universiteiten. In dat kader vindt Tata Steel het belangrijk dat er ook op basisschoolniveau structureel aandacht voor techniek komt.

Tata Steel Nederland
Sluiten