arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

VDL zorgt voor grootste elektrische busvloot van Europa

31 juli 2017

Sinds december 2016 heeft regio Eindhoven de grootste elektrische busvloot van Europa. VDL leverde hiervoor 43 innovatieve VDL Citea’s SLFA Electric. Deze elektrische bussen stoten geen schadelijke stoffen uit en maken veel minder geluid dan reguliere bussen.

VDL Citea SLFA Electric

De VDL Citea SLFA Electric is een elektrisch gelede bus met een lengte van 18,1 meter uitgevoerd in een vernieuwd futuristisch BRT (Bus Rapid Transit) design. De bussen rijden op bepaalde lijnen zo vaak dat een tramachtig systeem ontstaat. Deze hoogfrequente lijnen gaan naar de belangrijkste bestemmingen in Eindhoven zoals Eindhoven Airport en de High Tech Campus. Op deze verbindingen hoeven reizigers niet lang meer te wachten op de volgende bus, want er wordt gereden op een volwaardig ‘show up and go’ systeem.

"Wij willen dé specialist zijn op het gebied van E-Mobility."

Dé E-Mobility specialist

VDL heeft ook de laadstations voor de bussen geleverd en voorziet deze, samen met de stroomleverancier, van energie. VDL is daarmee zowel bus- als systeemleverancier. Ard Romers, directeur VDL Bus & Coach Nederland, vertelt: "Wij willen dé specialist zijn op het gebied van E-Mobility. Het afgelopen jaar hebben wij grote stappen gezet om onze positie verder te versterken. Daarnaast bieden wij maatwerk dat voldoet aan de wensen en eisen van een vervoerder."

Sluiten