arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Verdere uitbreiding en versoepeling regelingen voor ondernemers

Nieuws
1 mei 2020
Coronatest

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vult de financiële ondersteuning voor ondernemers vanwege het coronavirus verder aan én vereenvoudigt de voorwaarden van regelingen.

Daardoor worden tienduizenden extra ondernemers geholpen. De criteria voor de regelingen Borgstelling Midden- en Kleinbedrijf (BMKB) en Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) zijn versoepeld. Ook maakt staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) vandaag bekend het subsidieplafond van de zogenoemde SEED Capital-regeling voor 2020 bijna anderhalf keer zo groot te maken.

Staatssecretaris Mona Keijzer: "Passende regelingen voor ondernemers vergen normaal maanden of jaren. Maar veel bedrijven hebben nú acute problemen: corona dwingt ons daarom om soms binnen een dag te handelen. Deze economische crisismaatregelen staan dus niet stil. Het kabinet werkt op dit moment aan aanvullende steunplannen bovenop het huidige noodpakket banen en economie en de aankondigingen van vandaag. Ik spreek daar ook deze week over met een grote sector als de horeca, maar ook met kleinere sectoren die hard zijn getroffen zoals de kermisbranche."

  • Langere looptijd en lagere drempel coronaregeling BMKB
  • Budget SEED Capital-regeling in 2020 naar 32 miljoen euro
  • Bedrijven komen via geregistreerde nevenactiviteit ook in aanmerking voor TOGS
  • Verhoging garantieplafond Garantie Ondernemingsfinanciering (GO)

Lees het volledige bericht van de Rijksoverheid

Sluiten