arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Videoboodschap FME-voorzitter Ineke Dezentjé

Nieuws
24 april 2020

FME-voorzitter, Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink heeft een videoboodschap opgenomen na de persconferentie van premier Rutte dinsdag.

Tijdens zijn persconferentie gaf de premier onder andere aan dat basisscholen vanaf 11 mei weer open mogen. Voor bedrijven was er echter geen versoepeling van maatregelen afgekondigd.

>

"Rutte had het zojuist over een duivels dilemma. Hij wil de economie graag weer opstarten, maar daarbij de volksgezondheid niet in gevaar brengen. Hij kiest nu alleen voor de volksgezondheid, begrijpelijk, maar het geduld van jullie als ondernemers wordt opnieuw danig op de proef gesteld. Gezondheid en economie zijn feitelijk twee zijden van dezelfde medaille. FME doet er alles aan om het kabinet te helpen om ook de economie weer op weg te helpen." 
 

"Het kabinet laat zich in het Outbreak Management Team bijstaan door artsen en virologen. Nu we de zaak meer onder controle krijgen, is het tijd dat er daarnaast een Taskforce Exitstrategie komt. Een Taskforce met de opdracht om aanbevelingen te formuleren over hoe huidige economische beperkingen kunnen worden verlicht voor de industrie en die een ‘foto van de toekomst’ maakt waarmee gewerkt kan worden voor de komende jaren."

Het interview met Ineke Dezentjé in het FD
Sluiten