arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Vroegtijdige opsporing borstkanker

7 maart 2019
Ivo Aarninkhof

Tien met technostarters

Stel je eens voor dat het maken van een mammografie niet meer dat onnodige ongemak veroorzaakt én dat je kunt zorgen voor vroegtijdige opsporing van borstkanker. Ivo Aarninkhof zag een uitdaging en richtte Sigmascreening op als een spin-off van het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. Ivo is in 2019 de vertegenwoordiger van de Technostarters in het FME Bestuur. Tien met Technostarter stelde hem een aantal vragen.

Kort gezegd

Sigmascreening ontwikkelt nieuwe innovatieve producten op het gebied van digitale mammografie en borstkankerscreening. Op deze manier wil het bedrijf bijdragen aan de vroege opsporing van kanker en daarmee uiteindelijk levens redden.

Hoe dan?

Sigmascreening heeft een gepatenteerde technologie ontwikkeld voor een zeer reproduceerbaar borstkankeronderzoek, zonder onnodig ongemak. Een geoptimaliseerd borstonderzoek draagt bij aan de vroegtijdige opsporing van kanker, zodat we uiteindelijk levens kunnen redden.

Droom

Mijn visie is dat Technostarters een bijzondere plaats innemen en een capability hebben, waar firma’s die veel verder en groter zijn (corporates, mkb-bedrijven) van kunnen profiteren. Grotere bedrijven zouden er mijn inziens goed aandoen om op het gebied van nieuwe technologieën en nieuwe marktbehoeftes nauw samen te werken met Technostarters.

Steps en milestones

We willen onze producten wereldwijd afzetten en implementeren, zodat alle 150 miljoen vrouwen gebruik kunnen maken van onze innovatie voor borstkankeronderzoek.

Uitdaging

Het ontwikkelen van nieuwe technologieën en producten en daarnaast het wereldwijd uitbreiden gaat continu gepaard met onzekerheden. Door continu risico’s te erkennen en kansen te zien, creëer je vertrouwen voor de toekomst.

sigma screening

Ivo en...

Ik werk samen met een zeer sterk klinisch en research gedreven team, aangevuld met marketing, product development en business development ervaring. We werken heel nauw samen met onze Manufacturer en Engineering partner Varex Claymount uit Dinxperlo.

Waarom FME Technostarter?

In 2014 won Sigmascreening de FME Medtech Innovatieprijs, daardoor zijn we automatisch lid geworden. Ik ben blij dat we FME Technostarter zijn, want FME heeft veel kennis en draagt bij aan nieuwe netwerkcontacten. Verder maak ik regelmatig gebruik van het FME Serviceteam die altijd klaar staan om mijn vragen te beantwoorden.

Waar kunnen we Ivo ontmoeten?

Ik ben in 2019 de vertegenwoordiger van de FME Technostarters in het FME Bestuur. Ik ben daarom vaak aanwezig bij bestuursvergaderingen, maar uiteraard probeer ik ook zo vaak mogelijk aanwezig te zijn bij relevante Medtech- en Technostarters events.

Sluiten