arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Waar een wi(e)l is, is een weg!

7 augustus 2017
Tillift

Jaap Bressers had een grote droom: zijn vriendin die danseres is, verrassen met een openingsdans op hun bruiloft. Vrij makkelijk te realiseren, zou je denken. Niet voor Jaap. Hij heeft een hoge dwarslaesie en is gebonden aan een rolstoel.

Wat als…?

Jaaps handicap stond nooit in de weg bij zijn liefde voor zijn vriendin. Toch was er een ding dat hij nooit met haar kon delen: haar grote liefde voor dans. Jaap: "Evelien gaf tien jaar stijldansles, dat was echt haar passie. De openingsdans vond ze altijd het mooiste moment van bruiloften. Het deed mij pijn dat ik haar dat niet kon geven. Totdat een collega vertelde over een bruiloft in het buitenland waar de bruidegom voor het eerst weer stond. Ik dacht: wat als het wél kan? Via via kwam ik terecht bij ProCare en vulde een contactformulier op de website in." Al snel was een afspraak gemaakt en stond Jaap in de demoruimte van Lode/Procare. De plek waar hij ging ontdekken of zijn droom te realiseren was.  

Tillift testen

Nadat Jaap vertelde hoe de grote dag eruit zou zien, gingen de teams van Procare en Lode aan de slag om Jaaps droom te realiseren. Voor Jaap stond een Body Weight Support System, een tillift, te wachten die hem uit zijn rolstoel moest helpen. Hiervoor moest hij een harnas dragen dat ervoor zorgt dat zijn gewicht werd ondersteund en hij volledig zelfstandig rechtop kon staan. Er werden diverse modellen gepast.

Uiteindelijk zat het harnas goed en kon het oefenen beginnen. Eén van de teamleden bediende de tillift met een afstandsbediening en bepaalde de snelheid. Eerst kwam Jaaps bovenlijf omhoog totdat hij in een zitpositie boven zijn rolstoel 'zweefde'. Na verschillende keren kon Jaap op een prettige manier uit zijn stoel worden getild. Iemand schoof zijn rolstoel iets naar achteren waardoor Jaap bijna in de lift 'hing'. Omdat hij het harnas ook op de bruiloft aan moest, was hij al gekleed in een keurig pak. Toen was het moment daar... Jaap stond rechtop!

Openingsdans

Benieuwd naar Jaaps hele verhaal of de openingsdag gerealiseerd kon worden? Kijk op de website van Procare.

Sluiten