arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Zelflerende energiemonitor levert energiebesparing op

7 mei 2019
EnerGQ

Strukton Worksphere (Beheer & Onderhoud) zette de Artificial Energy Intelligence technologie van enerGQ in bij een biomedische bedrijf met een groot kantorencomplex en distributiecentrum. Met behulp van deze slimme technologie was Strukton in staat een groot aantal operationele besparingen te identificeren. "Het constant toepassen van zuinige instellingen en voorkomen van storingen is de slimste manier van kostenbesparing. Niet gebruikte energie is immers gratis én duurzaam", aldus Rob Burghard, Directeur enerGQ.

Daarbij ging het onder andere om het aanpassen van de instellingen van apparatuur, die direct voor energiebesparingen zorgden. In totaal heeft de technologie van enerGQ 340 ton/jaar CO2-reductie opgeleverd. Dit levert voor de klant een jaarlijkse besparing op van ongeveer € 75.000.

Doorrekening in cijfers:

Cijfers

Patrick van Geffen, Strukton Worksphere
"Het loont om met de technologie van EnerGQ geïntegreerd in Strukton PULSE het energiegebruik te minimaliseren. Een mooie bijkomstigheid is dat de techniek eventuele afwijkingen in de systemen in een vroeg stadium opspoort. Dat scheelt veel geld."

Over enerGQ

enerGQ maakt voorspelbaar onderhoud en energiebesparing mogelijk met Artificial Energy Intelligence (AEI). Deze intelligente soft- en hardware technologie alarmeert op afwijkend energiegebruik als voorbode van storingen, adviseert energiezuinige instellingen en kwantificeert besparingen. De technologie wordt vermarkt aan dienstverlenende bedrijven actief op gebied van onderhoud en energiebesparing in de gebouwde omgeving.

Deze inspiratiecase is onderdeel van de 'Klimaatkansenkaart' voor Nederland waarin we aantonen dat technologische innovaties van onze leden bijdragen aan de versnelling van de energietransitie. De 'Klimaatkansenkaart' is opgesteld door Berenschot in opdracht van FME.

Sluiten