arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

ZF Services Nederland B.V. uw specialist voor transmissies

2 juli 2015

100 jaar kennis en ervaring en meer. ZF heeft al bijna 100 jaar kennis van handgeschakelde en automatische transmissies. Daarnaast zijn wij ook specialist op complete aandrijflijnen voor niet alleen personenauto‘s, maar ook trucks, bussen, schepen en zelfs treinen.

Service

ZF heeft al bijna 100 jaar kennis van handgeschakelde en automatische transmissies. Daarnaast zijn wij ook specialist op complete aandrijflijnen voor niet alleen personenauto‘s, maar ook trucks, bussen, schepen en zelfs treinen.

De transmissie is een vernuftig stukje techniek. Het is een aggregaat dat met veel zorg en aandacht in elkaar is gezet en normaliter jarenlang meegaat zonder al te veel zorg en aandacht. Toch zijn er situaties waarbij de transmissie wat extra aandacht zou moeten krijgen. Bij extreme belastingen, temperatuurverschillen, of zeer hoge kilometerstanden zou een servicebeurt net weer dat extra stukje zekerheid en rijcomfort kunnen bieden.

De procedure

Na een proefrit worden bevindingen vastgelegd. Is er meer aan de hand, dan wordt er direct advies gegeven. De monteur verwijdert de oude olie, de filter en het “brein” van de transmissie en er worden enkele vitale delen vervangen voor de soepelheid van de transmissie.

Nadat de transmissie is afgekoeld, wordt de transmissie weer opgebouwd. Nieuwe ZF-Lifeguard olie wordt in de transmissie gepompt en, indien wenselijk, worden de externe leidingen en koelers schoongespoeld. Hiervoor wordt schone olie gebruikt. 

Na afronding van de werkzaamheden maakt de monteur weer een proefrit om de werking van de transmissie te controleren. Na circa vier uur wordt de auto aan teruggeleverd, nieuw en verbeterd!

Sluiten