arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Zo werkt de KITE Robot

2 september 2016

De KITE Robot bestaat uit een reinigingselement – een roterende borstel – die van afstand te bedienen is. Dit element wordt aangestuurd door vier kabels die via haast onzichtbare connectiepunten op en eventueel onderaan het gebouw bevestigd zijn. De borstel wordt voorzien van gedemineraliseerd water via een aansluitpunt bovenin het gebouw. Gedemineraliseerd water is op speciale wijze gefilterd kraanwater waarvan de reinigende werking onomstotelijk is bewezen.

Ingenieus kabelsysteem

Het ‘smart movement’ kabelsysteem stelt het reinigingselement in staat om de contouren van elk oppervlak perfect te volgen. Door de vier kabels optimaal aan te sturen kan de KITE Robot in elke richting bewegen. De route die de robot volgt wordt vooraf zorgvuldig berekend en geprogrammeerd. Zo reinigt de KITE Robot elk oppervlak op elke hoogte zonder enige menselijke handeling.

Eenvoudig te transporteren en te monteren

De KITE Robot is eenvoudig te transporteren, alle elementen passen in een busje. Ook het monteren van de katrollen voor de kabels is gemakkelijk door twee mensen uit te voeren. Zodra de katrollen gemonteerd zijn wordt het reinigingselement in startpositie geplaatst en met een druk op de knop gaat het systeem zelf aan de slag. Bij onvoorziene omstandigheden kan de voorgeprogrammeerde aansturing door de installateurs worden overgenomen. Als de opdracht is voltooid keert het reinigingselement terug naar de startpositie, waar de installateurs het systeem weer demonteren.

Stralende architectuur

Met uitzondering van de connectiepunten voor de kabels wordt het hele systeem weer verwijderd. De schoonheid van de architectuur van het gebouw wordt niet verstoord door permanente constructies ten behoeve van het onderhoud.

Lees meer over KITE Robotics
Sluiten