arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Zorgeloos genieten van een comfortabele thuisomgeving

15 juli 2016

Comfort en gezondheid spelen in de innovatieve bouw een steeds belangrijkere rol. Energieverbruik wordt vaker gegarandeerd en installaties moeten gedurende langere tijd presteren. Brink Climate Systems denkt mee over de vaak complexe installatievragen die daarbij komen kijken. Onze specifieke kennis van installatietechniek in relatie tot duurzaamheid, regelgeving en comfort staat garant voor een tevreden eindgebruiker en opdrachtgever.

Samenwerken aan een optimaal binnenklimaat

Onze afdeling Brink Customize werkt samen met alle partijen in de markt. Ook eindgebruikers zijn in het proces betrokken: hún behoefte staat centraal, zodat zij na oplevering de voordelen kunnen ondervinden van een comfortabel en gezond binnenklimaat. Door deze nauwe samenwerking kunnen wij langdurige garantie op werking en prestaties geven.

In theorie zijn er veel oplossingen mogelijk, maar in de praktijk ontstaan er vaak forse afwijkingen. Brink Customize kan een vergelijking maken tussen het berekende verbruik met de EPG-, PHPP of andere methodes en het werkelijk verwachte verbruik. Brink staat voor 100% goed functionerende installaties die een comfortabel binnenklimaat opleveren. Hiervoor geven we met een gerust hart prestatiegaranties af.

Voorbeeldprojecten

Presikhaaf in Arnhem

In Presikhaaf in Arnhem zijn vier portiekflats uit 1963 gerenoveerd naar bijna passief. Het betreft vier flats van elk 16 woningen. De woningen zijn voorzien van een cv-ketel die is aangesloten op een Elan4 in combinatie met een Renovent Excellent WTW-installatie. De Elan4 verwarmd de lucht naar behoefte. Het toevoerkanaal wordt gebruikt voor zowel verwarmde lucht als ventilatielucht.  De totale energiebesparing ligt tussen 80 en 90%. Dit project is in nauwe samenwerking met de adviseurs, architect en installateur ontwikkeld. Voor dit project was Brink de adviseur op het gebied van luchtverversing en verwarming, mede-ontwikkelaar van het technisch concept, controleur op de gemaakte ontwerpen en adviseur over ventilatie en rookgas toe- en afvoeren.

AZC in Ter Apel

Voor het AZC in Ter Apel heeft Brink samen met de installateur de planontwikkeling voor de installaties gedaan. De door het COA gevraagde installaties pasten deels binnen de standaard productstructuur van Brink. De specifieke wensen van het COA heeft Brink op maat ingevuld. Voor de verwarming van de woningen en het tapwater is gebruik gemaakt van hr-ketels en voor de ventilatie is per woning een Brink Excellent WTW-unit ingezet. Om het binnenklimaat te garanderen is iedere ruimte voorzien van een CO2-sensor aangesloten op intelligent systeem, zodat op afstand de binnenluchtkwaliteit gemonitord kan worden.

Woningen in Lichtenvoorde

Bij 15 woningen in Lichtenvoorde heeft Brink naast de betrokkenheid bij het ontwerp veel aandacht gegeven aan de bewoners van deze bijzondere passiefwoningen. Al vroegtijdig zijn er bewonersavonden georganiseerd en heeft Brink woninggericht bewonersdocumenten gemaakt. De woning wordt met lucht verwarmd en er is één radiator in de badkamer geplaatst. Twee zonnecollectoren zorgen voor de energie voor de verwarming en warm tapwater. Er is een kleine cv-ketel geplaatst, voor als de zon niet voldoende warmte levert.

Sluiten