arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Delegatiereis kunstmatige intelligentie Baden-Württemberg

Energie Robot

De deelstaat Baden-Württemberg is een hightech-regio met een hoog innovatieniveau. In deze regio werken bedrijven en kennisinstellingen intensief aan nieuwe producten en processen, met een grote focus op kunstmatige intelligentie. Wil jij als Nederlands bedrijf uit de technologische industrie unieke contacten en leads voor nieuwe business opdoen? Schrijf je dan in voor deze delegatiereis.

Aanmelden

Baden-Württemberg (in Zuidwest-Duitsland) staat ook binnen Duitsland hoog aangeschreven om de combinatie van onderzoek, ontwikkeling en ondernemerschap. Hier investeert men in krachtige en moderne bedrijven, zeker ook op het gebied van kunstmatige intelligentie. De DNHK (Duits-Nederlandse Handelskamer) organiseert in samenwerking met FME en NLAIC voor Nederlandse bedrijven een tweedaagse reis op 11 en 12 juni naar Baden-Württemberg.

Tijdens het begeleide programma ontmoet je relevante spelers in de Zuid-Duitse AI-markt en krijg je exclusieve toegang tot het uitgebreide netwerk van regionale AI-laboratoria en -onderzoekscentra. Dankzij de rechtstreekse samenwerking tussen de DNHK en lokale organisaties bieden we relevante contacten en individuele gesprekken met belangrijke spelers ter plaatse. Kortom, twee intensieve en waardevolle dagen! De Engelstalige reis wordt actief begeleid door de DNHK en vakexperts van de IHK's uit Baden-Württemberg, en ondersteund door de Nederlandse AI Coalitie en FME.

Programma dag 1 (11 juni 2024, 11:00-18:00 uur)

  • Bedrijfsbezoek Amazon R&D Center / Cyber Valley (Tübingen): Amazon doet in zijn onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Tübingen onderzoek naar kunstmatige intelligentie. Het R&D Center is gelegen in het AI-ecosysteem van Cyber Valley, met onder andere het Max Planck Instituut voor Intelligente Systemen, de universiteiten van Tübingen en Stuttgart, BMW, Mercedes-Benz en Bosch GmbH.
  • Delegatielunch in Tübingen: Bedrijfsbezoek NEURA Robotics (Metzingen). Dit Duitse hightechbedrijf werkt ten zuiden van Stuttgart aan geavanceerde technologieen op AI-gebied. De robotica-producten vergroten de capaciteiten van samenwerkende robots met cognitieve vaardigheden, zodat ze in bestaande omgevingen met mensen kunnen samenwerken.
  • Locatiebezoek Outletcity Metzingen (in samenwerking met AI-Allianz BW): Deze hypermoderne Outletcity is Duitslands oudste en grootste Fashion Outlet. Ze geldt als pionier op het gebied van outletcentra in Europa. De Outletcity Metzingen en haar online-shop functioneren mede dankzij een AI-ondersteund platform.
  • Netwerkdiner in Metzingen

Programma dag 2 (12 juni 2024, 09:00-15:00 uur)

  • Bedrijfsbezoek Innovation Park Artificial Intelligence (Heilbronn): Al in 2018 ontstond het eerste idee van een AI-innovatiepark in Baden-Württemberg, dat medio 2024 verder vorm krijgt met het Zukunftspark Wohlgelegen en begin 2025 met de bouw van de Internationale Campus voor Kunstmatige Intelligentie, waar omstreeks 2027 naar verwachting circa 70 bedrijven en 5.000 mensen zich aan de verdere ontwikkeling van AI zullen werken. Het toont het belang dat in Baden-Württemberg aan AI wordt toegekend. De Campus is een van de meest ambitieuze projecten voor toegepaste AI in Europa en zal het grootste ecosysteem voor AI in Europa worden. Een uniek, innovatie bevorderend ecosysteem als platform waar verschillende partners samenkomen om aan toekomstgerichte AI-oplossingen te werken, met state-of-the-art infrastructuur en testmogelijkheden voor bedrijfsleven, wetenschap en publieke sector.
  • Netwerklunch in Heilbronn: Individuele matchmaking-gesprekken in Heilbronn

Praktische informatie

Er zijn geen deelnamekosten, géén reiskosten binnen Baden-Württemberg en géén lunchkosten. Reiskosten naar Baden-Württemberg en terug naar Nederland zijn voor eigen rekening, evenals hotelkosten en dinerkosten.

De DNHK verzorgt een kamercontingent in een hotel in Heilbronn. We adviseren om een kamer in het delegatiehotel te boeken.

Je reis naar Duitsland is individueel. We adviseren als heenvlucht KLM-vlucht KL1827 op 11 juni (vertrek Schiphol om 8:05 uur, aankomst Stuttgart om 9:15 uur) en als terugvlucht KLM-vlucht KL1834 op 12 juni (vertrek Stuttgart om 18:10 uur, aankomst Schiphol om 19:30 uur). Reizen per auto vanuit en terug naar Nederland is uiteraard mogelijk.

Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten