arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Mbo-bijpraatuur: blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in het mbo

vmbo Game On

Het mbo-onderwijs is volop in beweging. Maar welke ontwikkelingen spelen er op dit moment binnen het mbo-onderwijs? Welke impact heeft dit voor bedrijven? En hoe kun je beter samenwerken met het mbo-onderwijs? Blijf up-to-date met je kennis tijdens het mbo-bijpraatuur.

Aanmelden

De behoeften vanuit het bedrijfsleven en de student worden zo goed mogelijk vertaald in het mbo-onderwijs. Vanuit FME en Metaalunie doen we ons best om onze lidbedrijven daar zo goed mogelijk bij te betrekken, te faciliteren en te informeren. Graag vertellen we jullie wat we allemaal doen. En horen we van jullie graag wat jullie wensen en vragen zijn. De specificatie van de Metaal en Metalektro opleidingen zijn door de vernieuwde kwalificatiestructuur zo flexibel mogelijk gemaakt, zodat deze goed kunnen aansluiten op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt met goed geschoolde vakmensen.

Via een webinar, dat elk kwartaal plaatsvindt, praten FME, Metaalunie, SBB en de MBO Raad je graag bij over de laatste ontwikkelingen binnen het Metaal & Metalektro mbo-onderwijs. Welke invloed dit heeft voor jou als leerbedrijf als ook niet-leerbedrijf? En word je bijgepraat hoe je meer kunt samenwerken als bedrijf met het onderwijs.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en stel je vragen, meld je aan voor het kwartaal online mbo-bijpraatuur.

Programma

Het programma voor het bijpraatuur op 23 januari 2024 om 16.00 uur is al vlogt:

  1. Welkom en introductie sprekers: Marianne van Loenhout, programmamanager Onderwijs en Arbeidsmarkt Metaalunie (moderator)
  2. Hoe kom ik aan een mbo-stagiair? Door SBB (spreker volgt)
  3. Hoe begeleid ik een stagiair? Door Marianne van Loenhout, programmamanager Onderwijs en Arbeidsmarkt Metaalunie en Paul Nijhuis, seniorbeleidsadviseur Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Metaalbewerking
  4. Hoe zit het met de kosten die ik maak? Door Hanneke Ackermann, programmamanager Onderwijs en Arbeidsmarkt FME 
  5. Opleiden op de werkvloer (1): mbo-certificaten en keuzedelen, NLQF modules door Jurjen van Ligten, beleidsmedewerker Onderwijs Metaalunie
  6. Opleiden op de werkvloer (2): uitwerkingsdocumenten Ozone door Monique van Haasteren, projectmanager Onderwijs en Arbeidsmarkt
  7. Vragen, discussie, en onderwerpen ophalen volgende kwartaal-bijpraat

Heb je vooraf een vraag, laat het ons voor donderdag 18 januari weten. Heb je een specifieke vraag over een onderwerp dat niet op de agenda van 23 januari staat, laat het ons dan ook weten. Dan zorgen wij dat deze vraag tijdens het mbo-bijpraatuur aan de orde komt.
 

Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten