arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Mbo-bijpraatuur: Hoe voer je effectief het gesprek met de school?

vmbo Game On

Tijdens het vorige mbo-bijpraatuur werd duidelijk dat er bij de deelnemende bedrijven behoefte is aan praktische handvatten over de communicatie met de school over de beroepspraktijkvorming (BPV), in zowel de BOL- als de BBL-opleiding, oftewel bij stage en werkend leren. Bedrijven ondervinden soms belemmeringen in het contact met de school en of de student. Of bij het voeren van een effectief gesprek met school en de student.

Aanmelden

Driehoeksgesprek essentieel

Met de vernieuwde mbo-kwalificatiestructuur Metaal en Metalektro opleidingen, waarbij er veel meer ruimte is om de opleiding samen vorm te geven, is het voeren van het zogenaamde driehoeksgesprek (bedrijf-student-school) essentieel om het beste resultaat te behalen voor alle drie de partijen in zowel de BOL- als het BBL-opleidingstraject.

In het online MBO-bijpraatuur gaan we dieper in op de rollen, verwachtingen en mogelijkheden voor het samen succesvol vormgeven van het onderwijs. We geven ook praktische tips bij het voeren van het effectieve gesprek in alle fases binnen de beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast zijn wij ook benieuwd naar jullie ervaringen in de praktijk. Wat gaat er goed? Wat kan er beter?

Programma

Het programma van het webinar ziet er als volgt uit:

  • Welkom & introductie
  • Toelichting BPV protocol: Wat is het? Waar dient het voor? Hoe helpt het bedrijven?
  • Het effectieve driehoeksgesprek: Rollen, verwachtingen, mogelijkheden en tips
  • Bedrijven aan het woord: Vragen van deelnemende bedrijven
  • Afsluiting

Om het programma zo goed mogelijk op de behoeften te laten aansluiten, is jouw input zeer gewenst en waardevol. Dus heb je vragen of suggesties, mail deze voor 28 maart naar Monique van Haasteren.

Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten