Consultant HR & Organisatieontwikkeling

Team

Krijg jij energie van het trainen en adviseren op het gebied van HR en leiderschapsontwikkeling? Weet je een vraag te vertalen naar een aanpak en tot uitvoer te komen? Vind je het leuk om het werkgeverschap bij bedrijven in de technologische industrie te versterken? Dan komen wij graag in contact met jou.

Bij FME zijn we ambitieus en ondernemend! Nederland is een van de meest innovatieve landen in de wereld. Dat is in belangrijke mate de verdienste van de technologische industrie. FME zet zich in voor deze ondernemers en daar zijn we trots op. Wij willen mét en vóór onze leden het verschil maken op het gebied van innovaties, verduurzaming en veranderingen op de arbeidsmarkt.

Met een team van 150 gepassioneerde professionals, willen wij iedereen laten ervaren dat technologie de wereld beter maakt. Vanuit groei en inclusie. Onze kracht zit in onze passie en gedrevenheid. We verbinden, vernieuwen en ondernemen.

Ons team van HR-consultants valt binnen de adviesgroep van FME. Het adviesteam is een divers team en bestaat uit 25 betrokken adviseurs met een mooie mix van ervaring, leeftijd en achtergrond. Ter vervanging zijn we voor het Organisatie en Innovatie team op zoek naar een: Consultant HR & Organisatieontwikkeling.

De functie

Als HR Consultant Organisatieontwikkeling werk je op projecten, zowel in teamverband als zelfstandig en afwisselend op locatie bij de opdrachtgever, vanuit huis of op één van onze kantoren.

De focus van de rol ligt op het acquireren en uitvoeren van projecten op het gebied van HR en Organisatieontwikkeling en het geven van trainingen. Vanuit onze STERK (Samenwerking, Talentontwikkeling, Erkenning, Ruimte en Kracht) aanpak ga je aan de slag. Denk hierbij aan het geven van een leiderschapstraining, het vormgeven van een Performance Management Cyclus, het moderniseren van een verzuimbeleid, geven van een training veiligheidsgedrag of het uitvoeren van een functiewaarderingstraject.

Daarnaast maak je onderdeel uit van het STERK-programmateam, waarin je meedenkt over de dienstverlening voor onze leden en komt tot activiteiten die STERK werkgeverschap bij de leden onder de aandacht brengt. Het is daarbij van belang dat je klantgericht kunt denken en weet hoe je de HR-praktijk vertaalt naar een aanpak die past binnen de technologische industrie.

Werkzaamheden

 • Uitvoeren van trainingen en workshops binnen het vakgebied;
 • Acquireren, ontwikkelen en uitvoeren van HR-adviestrajecten bij en voor klanten;
 • Onderhouden van klantcontacten en het signaleren van kansen voor nieuwe opdrachten;
 • Actualiseren en verder uitbouwen en versterken van de huidige dienstverlening;
 • Up-to-date houden van kennis en ontwikkelingen van eigen vakgebied en dit weten te vertalen naar dienstverlening;
 • Het (mede) realiseren van de overeengekomen (financiële) doelstellingen

Wat bieden wij je?

Een organisatie en team dat groot genoeg is om het verschil te kunnen maken en klein genoeg om iedereen te kennen en te ervaren dat wat jij doet ook echt bijdraagt aan het succes van FME. Het team kenmerkt zich door een goede sfeer met een mooie mix van professionals die met hun staat van dienst de organisatie door en door kennen..

De medewerkers bij FME voelen zich thuis en voelen zich continu uitgedaagd hun talent te benutten en in te zetten. Dit is duidelijk voelbaar binnen onze organisatie, wat maakt dat FME een fijne en uitdagende plek is om te werken.  

Daarnaast mag je van ons verwachten:

 • Een salaris tussen de €4100,- en € 7400, - Bruto op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring; 
 • 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen op fulltime basis; 
 • Een laptop en mobiele telefoon van FME; 
 • Een lease-auto of mobiliteitsbudget;
 • Thuiswerkbudget voor de inrichting van de werkplek van max. € 750,- voor 5 jaar; 
 • Thuiswerkvergoeding van € 2,15,- per dag; 
 • Een keuzebudget van € 250,- op jaarbasis naar rato dienstverband, voor bestemde doelen gericht op vitaliteit en smart werken;
 • Mogelijkheid tot scholing/ontwikkeling.

Jouw Profiel

Jij bent een energieke trainer/coach die vanuit passie en bevlogenheid onze lidbedrijven ondersteunt bij verandertrajecten. Je werkgebied is heel Nederland, dus je bent flexibel ingesteld en bereid om bij klanten op locatie te werken.

Functie-eisen  

 • HBO/Academisch werk- en denkniveau;
 • Je hebt 5 jaar ervaring als (gedrags-) trainer en/of coach in veranderprojecten;
 • Je hebt goede advies- en trainingsvaardigheden in het bedrijfsleven (bij voorkeur in een technische omgeving);
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Belangstelling?

Neem voor vragen over deze vacature contact op met Joyce Keizer, corporate recruiter, via joyce.keizer@fme.nl. Wil je solliciteren? Stuur je CV en motivatie voor 15 mei naar Joyce Keizer.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.