arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar
Cybersecurity

FME-tool Samen Digitaal Veilig

Tool

Deze tool helpt (mki-)ondernemers om veilig digitaal te werken. Gebruik van het platform is kosteloos voor leden van FME.

De tool 'Samen Digitaal Veilig' is een praktische website voor bedrijven om jezelf en je medewerkers op te leiden in digitale veiligheid. Je medewerkers worden getraind via korte opleidingsvideo’s en vragen. Via een automatische uitvraag zie je ook of je IT-leverancier de zaken goed heeft geregeld. En na het invullen van een veiligheidsscan komen alle resultaten en voortgang van je organisatie, leveranciers en medewerkers overzichtelijk in één veiligheids-dashboard te staan.

Herken jij dit?

  • “Als ondernemer heb ik geen tijd en kennis om mijn bedrijf goed tegen online criminaliteit te beveiligen.”
  • “Wij hebben een klein bedrijf en zijn daarom toch niet interessant voor cybercriminelen.
  • “Mijn ICT-leverancier regelt dit toch allemaal?”

Is jouw bedrijf digitaal veilig?

Meer en meer bedrijven worden slachtoffer van cyberaanvallen. Ze zijn uit op je klantgegevens, je back-up en op je geld. Neem nu gelijk de eerste stappen via dit platform:

  • Toegang tot online stappenplan en veiligheidsdashboard
  • Opleidingsvideo’s voor jezelf en je medewerkers

Hoe helpt deze tool?

De FME-tool Samen Digitaal Veilig is er voor:

  • Je medewerkers: train je medewerkers op digitaal veilig gedrag aan de hand van informatieve filmpjes.
  • Je IT-leveranciers: houd je leverancier scherp op de veiligheid van jouw systemen.
  • Je eigen organisatie: krijg overzicht in wat er al gedaan is en wat er nog moet gebeuren op het gebied van veilig digitaal ondernemen.

Vervolgens krijg je op een overzichtelijk dashboard inzicht in waar je verbeterpunten zitten en hoe je hiermee aan de slag kunt gaan.

Ga naar de tool

Samen Digitaal Veilig

De tool Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland. FME is met hen een samenwerking aangegaan om ondernemers te helpen om veilig digitaal te werken. Gebruik van de tool is gratis voor leden van FME.

FME heeft veel aandacht voor (digitale) veiligheid. Samen met publieke en private experts en samenwerkingspartners helpen we bij bewustwording, kennisdeling, het in kaart brengen van kwetsbaarheden, aan de slag te gaan met verbeteringen en het oefenen van beveiligingsincidenten.

Meer over Cybersecurity

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten