arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar
Tijd

FME helpt bij jouw arbeidstijdenmanagement

Dienst

Bij veel bedrijven in de technologische industrie spelen vragen rondom arbeids- en rusttijden. Hoe kun je de individuele wensen van werknemers beter laten aansluiten bij de flexibiliteitsbehoefte van het bedrijf? Is een ploegendienstregeling zinvol en wat komt daar allemaal bij kijken? Welke andere mogelijkheden zijn er om in te spelen op veranderende omstandigheden? Daarbij kijken we niet alleen naar het kostenaspect, maar hebben we ook oog voor het effect op de gezondheid van werknemers. Vanuit onze deskundigheid toetsen we vraagstukken aan de cao en kunnen we bekijken of de Arbeidstijdenwet in acht wordt genomen.

Deze dienst is exclusief voor FME-leden.

Toenemende vraag naar flexibiliteit

De vraag naar meer flexibiliteit in arbeidstijden speelt bij veel bedrijven in de technologische industrie. Het is belangrijk om de individuele wensen van medewerkers beter te laten aansluiten op de (flexibiliteits)behoefte van je bedrijf.

FME helpt lidbedrijven om binnen het kader van de Arbeidstijdenwet en de cao invulling te geven aan die flexibiliteit door:

  • Flex- / urenbanksysteem
  • Ploegentoeslagen vast of aan de hand van klokurenmatrix
  • Flexibilisering van werktijden
  • (Ploegen)dienstroosters, capaciteitsmanagement en ergonomie
  • Zelfroosteren
  • Optimalisatie Ploegendiensten
  • Maatwerk voor Ploegendiensten
Download de brochure 'Werktijden in een ander perspectief'

Maatwerk voor ploegendiensten

Hoe zorg je dat jouw medewerkers vitaal blijven en de productiviteit goed blijft? FME geeft je de antwoorden.

Aan welke knoppen kunnen directie, HR en medewerkers draaien om de vitaliteit van medewerkers en de productiviteit van je bedrijf te bevorderen?

Er zijn veel interventies te bedenken om de nadelige gevolgen van ploegendiensten - in het bijzonder van nachtdiensten - te beperken, door te kijken naar:

  • De werkomgeving: optimale fysieke en mentale belasting;
  • De roosters: vuistregels voor gezond en sociaal roosteren;
  • De leefstijl van medewerkers: balans werk-privĂ©, slaap en voeding.

Begeleiding FME

FME begeleidt bedrijven bij arbeidstijdmanagement-vraagstukken. Ook kunnen wij het projectmanagement volledig verzorgen, bijvoorbeeld voor een project zelfroosteren inclusief workshops en met betrokkenheid van medewerkers en medezeggenschap.

Download ook de brochure 'Individueel roosteren in de ploeg'

FME-advies

Wil je weten hoe FME jouw bedrijf kan ondersteunen in het optimaliseren van de ploegendiensten? Neem dan contact met ons op.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten