arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Innovation Tuesday

Dienst

Heb jij een technologische uitdaging waarvan je niet weet hoe je die kunt oppakken? Wil je een innovatie lanceren of verder ontwikkelen, maar weet je niet hoe je dit het beste kunt aanpakken? Laten we dit dan met elkaar doen. FME nodigt je uit om jouw innovatieve ideeën los te maken en je hersens te laten kraken. Dit om tot oplossingen te komen voor uitdagingen die ons waarschijnlijk allemaal bezighouden.
Als FME-lid ben je van harte welkom op deze exclusieve Innovation Tuesdays.

FME organiseert Innovation Tuesdays om vanuit verschillende invalshoeken (waaronder food, gezondheid, energie, technologie, etc.) mensen, werkzaam bij verschillende bedrijven, mee te laten denken over impact en mogelijkheden van een uitdaging. Een Innovation Tuesday is een brainstormvariant waarin je wordt uitgedaagd mee en verder te denken dan je eigen omgeving om een maatschappelijk probleem te tackelen.

In een kleinschalige setting brengen we relevante partijen bij elkaar om samen tot de kern van de vraag door te dringen. Oplossingen liggen soms in een onverwachte hoek en bieden nieuwe inzichten.  

Uitdaging

De open innovatie/collegiale sparring op deze uitdaging vindt plaats aan de hand van een ‘vragenstorm’. Kenmerk van de vragenstorm is dat we niet op zoek gaan naar antwoorden of dé oplossing, maar naar doorgronding van de achterliggende situatie/kernbehoeften bij deze uitdaging. Waar draait het wezenlijk om? Wat is de noodzaak? Door het stellen van vragen komt de inbrenger/de groep vaak tot nieuwe inzichten op het vraagstuk en tot krachtige ideeën voor een volgende stap. Tijdens de vragenstorm is ruimte voor discussie, eventueel in subgroepen. Tevens kunnen deelnemers ook zelf een aan het vraagstuk gelieerde uitdaging voorleggen aan de groep.

Heb jij als bedrijf ook een uitdaging waar je creatieve, innovatieve en out-of-the-box oplossingen voor zoekt? Laat je inspireren door de bedrijven die je al voor zijn gegaan en diverse uitdagingen hebben aangepakt met Innovation Tuesdays.

Innovation Tuesday - inspiratie voor de toekomst

Meer over Innovatie

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten

FME.nl is vernieuwd

De artikelen, diensten en publicaties in Mijn FME zijn verplaatst naar 'Kennis & Advies' in de navigatiebalk. Bovendien hebben we de indeling verbeterd. Al jouw waardevolle tools zoals de beloningsbenchmark, het Cao Platform en onze dashboards zijn nog steeds via het Mijn FME menu toegankelijk.