arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Commerciële contracten

Dienst

Elk bedrijf is dagelijks actief als leverancier en afnemer van producten en diensten. Daarbij moeten voortdurend afspraken worden gemaakt met contractpartners om je belangen te beschermen en risico’s te beperken.

FME Advocaten ondersteunt je als FME-lid bij het opstellen en controleren van commerciële contracten. Zaken als aansprakelijkheid, garantie, risico-overgang, eigendomsvoorbehoud en consequenties van overschrijding van de levertijd moeten goed worden geregeld. Het is wel zo efficiënt om dat voor alle toekomstige transacties in één keer goed te doen. Dat doe je in Algemene Voorwaarden, zoals verkoopvoorwaarden, inkoopvoorwaarden, onderhoudsvoorwaarden en reparatievoorwaarden.

Orgalim

De advocaten van FME zijn (mede-)opsteller van de algemene voorwaarden die in de branche gebruikelijk zijn, zoals de FME- en de Orgalim-leveringsvoorwaarden. Zij kunnen jou daarmee een snelle en goede oplossing bieden. Zij kunnen ook maatwerk voor jou verzorgen, dus een contract volgens jouw specifieke wensen opstellen of het tekstvoorstel van de commerciële partner beoordelen en aanpassen.

Maatwerk

In de internationale business kun je ook kiezen voor samenwerking met dealers, agenten, licentienemers en andere partners. Ook voor die samenwerking biedt FME Advocaten je de mogelijkheid om modelcontracten te gebruiken. Denk aan distributiecontracten, agentuur, technologielicenties en NDA’s (geheimhouding). De modellen zijn tegen een vriendelijke ledenprijs bij FME verkrijgbaar. Zo nodig wordt maatwerk geleverd. Voor nagenoeg alle vormen van internationale samenwerking beschikt FME Advocaten over ruime internationale expertise. Expertise die buiten FME vaak alleen bij de grote commerciële advocatenkantoren in de Randstad beschikbaar is. FME biedt haar expertise kosteloos, op basis van het lidmaatschap (advisering binnen één uur), of tegen ledentarief (meestal € 175,- per uur).

Ten slotte biedt FME Advocaten voor de commerciële contracten workshops, waar je medewerkers kunnen worden getraind om de onderhandelingen met de commerciële partner goed geïnformeerd te kunnen voeren.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten