arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar
Innovatie

Juridische ondersteuning bij productontwikkeling en innovatie

Dienst

Bij FME Advocaten kun je terecht met al je vragen over productontwikkeling en innovatie. Bijvoorbeeld: hoe je jouw innovatieve uitvindingen juridisch kunt beschermen. Als je productontwikkeling uitbesteedt, heb je dan automatisch recht op de resultaten? En van wie zijn data als je met een sensor technische data verzamelt? Ook voor vragen over IT-contracten kun je als FME-lidbedrijf bij hen terecht.

Blijven innoveren

Als je in de technologische industrie succesvol wilt zijn, moet je blijven innoveren. Innovatie doe je vaak samen met andere bedrijven. Voor die samenwerking biedt FME Advocaten modelcontracten aan, zoals NDA’s en R&D-contracten. Voor exploitatie van de innovatieve producten biedt FME technologielicentiecontracten. De modellen zijn tegen een vriendelijke ledenprijs bij FME verkrijgbaar. Maatwerk is mogelijk.

Contracten en samenwerkingen

FME Advocaten biedt ook juridische ondersteuning bij digitalisering van productie- en distributieprocessen. Denk bijvoorbeeld aan sensortechnologie. Als je wilt vastleggen dat de data die daarbij worden verzameld van jou zijn en mogen worden gebruikt voor nieuwe diensten, zoals predictive maintenance, stellen zij een contract voor je op.

Ten slotte biedt FME Advocaten voor de productontwikkeling en innovatie en voor IT-contracten workshops om in de samenwerking met partners goed beslagen ten ijs te komen.

Deze advisering, begeleiding en rechtsbijstand worden bij een tijdsbeslag van maximaal één uur kosteloos, op basis van het lidmaatschap, verzorgd en bij een groter tijdsbeslag als regel tegen een uurtarief van EUR 230,-. 

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten