UOB

UOB

Het Open Uniforme Objecten Bibliotheek-platform biedt de mogelijkheid om, in iedere CAD-applicatie, gestructureerde fabrikantdata (ETIM-MC) om te zetten naar rijke en gestandaardiseerde 3D-objecten.

Hierdoor gaat data stromen in de zogenaamde digitale toeleveringsketen. Doel hiervan is versnelde digitalisering en industrialisering van de bouw- en installatiesector, zodat we efficiënter en slimmer (samen)werken. FME is één van de ondersteunde partners in de ontwikkeling van het Open UOB-platform.

digiGO

De open Uniforme Objecten Bibliotheek is één van de versnellingsprojecten van de digiGO. Met dit initiatief willen de overheid, Techniek Nederland en Bouwend Nederland de digitalisering in de bouw een impuls geven. De UOB zorgt ervoor dat de uitwisseling van informatie zonder fouten kan plaatsvinden. Dat is de basis voor beter ontwerpen en bouwen en voor een optimale uitvoering van onderhoud en beheer. Zo is de UOB een belangrijke stap in de ontwikkeling van het Bouwwerk Informatie Model 3D (BIM 3D).

De UOB is nu beschikbaar in Autodesk Revit dankzij TheModus Essential app van Cadac. Dit betekent dat installateurs de UOB nu kunnen toepassen in hun projecten. Dit biedt volop kansen, zeker voor generiek ontwerpen. De mogelijkheden voor specifiek ontwerpen worden elke dag groter, doordat fabrikanten steeds meer productdata toevoegen volgens de nieuwe ETIM-MC standaard.

Wil je ook meedoen aan dit project? 

mail ons