Smart Food Processing

Agrifood

De bronnen die we tot onze beschikking hebben om de wereld te voeden, zijn beperkt en het grootste gedeelte van het voedsel dat geconsumeerd wordt heeft een of meerdere verwerkingsstappen doorlopen. Binnen de voedselverwerkende industrie bestaat een groeiende behoefte aan het verbeteren van kwaliteitscontrole, grondstoffen efficiëntie, traceerbaarheid, productie op kleine schaal en het opvolgen van voedselveiligheid.

In het project Smart Food Processing gaat het over digitalisering van de voedselverwerkende industrie in de volle breedte: datamanagement, blockchain, kunstmatige intelligentie, augmented reality, robots& cobots, cybersecurity, het ontwikkelen van skills voor personeel en management etc. Dit levert een bijdrage op bijvoorbeeld het tegengaan van voedselverspilling, optimaal en efficiënt gebruik van grondstoffen, eiwittransitie en de ontwikkelingen van novel foods.

Vanuit de bestaande initiatieven op het gebied van smart food processing -zoals Food Tech Brainport (incl. het fieldlab COTEMACO), Circular Food Center (incl. de Verspillingsfabriek) en GPEC -bouwen we samen door aan de roadmap voor de ‘Digital Food Factory’. We haken daarbij ook nadrukkelijk aan op de relevante internationale netwerken, zoals Smart Sensors 4 Agri-Food. Met een uitgebreid netwerk en activiteit in het AgriFoodTech platform vertegenwoordigt FME bedrijven actief in verschillende sectoren en dragen we bij aan het versnellen van de transitie.

Het project is in voorbereiding en we zoeken geïnteresseerde bedrijven. Heb je interesse, neem contact op met Marcel van Haren.