arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Aanhoudend omzetverlies techsector

Pers
29 oktober 2020
Trend

Bijna 80% van de bedrijven in de technologische sector zegt ook volgend jaar nog te maken krijgen met omzetdaling of stilstaande groei. Door aanhoudende onzekerheid, blijft vraaguitval de grootste oorzaak. Dat blijkt uit de vierde COVID-19 enquête die FME de afgelopen weken hield. Aan het onderzoek deden opnieuw 600 bedrijven mee.

“De tweede coronagolf hakt er diep in en zullen we nog lang voelen”, zegt FME-voorzitter Ineke Dezentjé. We moeten voorbij de crisis kijken om de technologische industrie te blijven versterken. “FME kijkt dan ook uit naar de visie op de toekomst van de industrie waar het kabinet aan werkt. Samen met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat bouwen we zo aan een innovatieve technologische industrie waarmee we sterker uit de crisis komen”, zegt Dezentjé.

Testen

Uit de enquête blijkt ook dat de helft van de ondernemers onnodig ziekteverzuim ervaart, doordat medewerkers te lang op een coronatest en de uitslag daarvan moeten wachten. Meer dan een derde van de bedrijven maakt inmiddels gebruik van een eigen teststraat of is van plan dat te gaan doen.

Het volledige rapport is exclusief voor FME-leden als download beschikbaar in Mijn FME.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten