arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Alfen breidt micro-grid voor een van Europa's grootste tomatenkassen uit

Ledennieuws
17 april 2018
Kas

Alfen is geselecteerd om een micro-grid te leveren voor de stroomvoorziening van een grootschalige uitbreiding van CombiVliet's tomatenkascomplex in Middenmeer. De branchetrends in de glastuinbouw op het gebied van automatiseren, schaaluitbreidingen en duurzame energie vragen om steeds complexere energieoplossingen.

8 staps-uitbreidingsprogramma

CombiVliet is een familiebedrijf dat circa 70 miljoen kilo tomaten per jaar produceert en NoordVliet Middenmeer is hun grootste locatie. Op deze locatie werken CombiVliet en haar partners aan een 8 staps-uitbreidingsplan dat werd geïnitieerd in 2011. Op dit moment wordt er aan fase 6 gewerkt en wordt er circa 12 hectare aan kassen toegevoegd aan de faciliteiten.

Samen groeien

Alfen staat CombiVliet al sinds 2011 bij met de energie-infrastructuur voor haar kasuitbreidingen. Tot op heden heeft Alfen het complete private middenspannings energiesysteem geleverd, inclusief de lokale netaansluiting, meer dan 40 transformatorstations voor groeilicht, twee energieplatformen voor het beheer van micro-grids en een smart-grid oplossing met automatische noodstroomvoorziening. Nu is Alfen geselecteerd als leverancier voor de verdere uitbreiding van de faciliteiten. Als onderdeel van haar werkzaamheden zal Alfen ook de techniek, projectmanagement, installatie, ingebruikname en service voor het micro-grid leveren.

Richard Jongsma, Commercieel Directeur bij Alfen zegt: "Binnen de glastuinbouwsector is er sprake van enorme groei en innovatieve ontwikkeling. Dit leidt tot vele nieuwe uitdagingen voor het elektriciteitsnetwerk; Alfen heeft de juiste oplossingen voor deze situaties."

Roy van Vliet, locatiemanager van CombiVliet NoordVliet voegt eraan toe: "De complexiteit van ons lokale energiesysteem vereist een extreem robuust en betrouwbaar elektriciteitsnet. Ons bedrijfsmotto is 'Samen groeien'; dit is voor ons een integraal onderdeel van ons bedrijf. Onze samenwerking met Alfen is onderdeel van deze filosofie: we zijn experts in en gepassioneerd over het kweken van tomaten, terwijl Alfen met haar expertise op het gebied van het elektriciteitsnet ons een betrouwbare basis voor ons bedrijf geeft."

Fase 6 wordt naar verwachting in 2018 afgerond.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten