arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

AWL-Techniek breidt uit naar Mexico

Ledennieuws
15 september 2016
AWL-Techniek B.V.

AWL-Techniek heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan een verdere professionaliseringsslag van de organisatie en het verstevigen van haar marktpositie. Dit heeft ertoe geleid dat AWL is uitgegroeid van een regionale speler tot een wereldwijde partner voor haar klanten. Met vestigingen in Nederland, Tsjechië en China en een strategisch partnerschap met JR Automation in Amerika is AWL toe aan een nieuwe fase. "Een nieuwe stap in global partnership met onze klanten, is een uitbreiding naar Mexico", aldus Brand van ’t Hof, CEO bij AWL. Deze uitbreiding wordt dit jaar nog gerealiseerd.

Inspelen op marktontwikkelingen

Het bedrijf speelt hiermee in op de beweging van de automobielbranche richting Mexico en voldoet hiermee bovendien aan de vraag van meerdere klanten. Van ’t Hof: "De marktontwikkelingen in Mexico maken het voor de grote autofabrikanten uitermate aantrekkelijk om zich daar te vestigen. De automotive footprint is daar groot en groeit enorm snel. Om onze klanten daar lokaal support te kunnen bieden, kunnen we er gewoonweg niet omheen om ons daar ook daadwerkelijk te vestigen. In eerste instantie gaat het vooral om het delen van onze kennis in laserlassen. Voor een klant werkt het prettig en efficiënt als er lokaal snel geschakeld kan worden. Denk dan aan het trainen en opleiden van medewerkers in hun eigen taal." Om de expansie naar Mexico in goede banen te leiden, heeft het bedrijf een Business Development Manager Mexico aangesteld. "We hebben voormalig collega Arturo Ramirez gevraagd om zich te focussen op de marktontwikkelingen in Mexico. Met zijn wortels in Mexico en eerdere ervaringen met de AWL organisatie, slaan we twee vliegen in een klap. Bovendien heeft Ramirez ervaring in het strategisch ontwikkelen van globale klantennetwerken, iets wat ons daar zeker zal helpen."

Werven van lokaal personeel

Op dit moment is het bedrijf al druk bezig met het werven van lokaal personeel, zoals robotprogrammeurs, lasspecialisten, PLC software engineers, enzovoort. "We halen deze mensen eerst naar Nederland om ze te trainen. Vervolgens zullen zij, nadat de machines door een Nederlands team bij de klant zijn geïnstalleerd, de medewerkers lokaal trainen en opleiden en support bieden in het gebruik van de machines."

Global footprint

Met een uitbreiding naar Mexico wordt de global footprint van het bedrijf groter. "We kunnen onze klanten dus nog beter van dienst zijn, overal ter wereld vanaf drie continenten. En dat niet alleen, onze expertise en knowhow in laserlassen en systeemintegratie is van een niveau dat in Mexico nog niet te evenaren is. Daar liggen dus mooie kansen voor de toekomst", aldus Van ’t Hof.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten