arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Axis & Stuifmeel breidt assortiment uit met tandwielen van ZAE

Ledennieuws
28 augustus 2017
Tandwiel

Axis & Stuifmeel heeft vanaf haar oprichting het oerdegelijke merk ZAE in het assortiment. Dit Duitse merk bracht onlangs haakse, roestvrijstalen (RVS) tandwielkasten en speciale tandwielkasten voor servo-aandrijvingen op de markt.

Roestvrijstaal

De haakse tandwielkasten zijn volledig van roestvaststaal en leverbaar tot bouwmaat 156, waarbij toerentallen aan de uitgaande as mogelijk zijn tot 5.000 omw/min. De nieuwe tandwielkasten voor servo-aandrijvingen hebben een gietijzeren behuizing, in combinatie met een gebalanceerde en optimaal uitgelijnde componenten. Dit zorgt voor minimale trillingen, een rustige loop en een lage geluidsproductie.

De nieuwe tandwielkasten voor servo-aandrijvingen zijn leverbaar met gereduceerde tandspeling. Het programma telt 4 basistypen met overbrengingsverhoudingen (enkelvoudige trap) van i=5 tot i=40. Het maximum toerental aan de ingaande as bedraagt 4000 tot 5000 omw/min, afhankelijk van de bouwgrootte. Alle tandwielkasten zijn voorzien van synthetische levensduursmering en kunnen worden gevuld met foodgrade olie.

Lees meer over AXIS & Stuifmeel

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten