arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Bekijk Het Grote Industriegesprek: De maakindustrie is essentieel voor maatschappelijke uitdagingen

2 november 2023
Het Grote Industriegesprek

De verkiezingen naderen, en daarom laat FME graag Het Grote Industriegesprek nogmaals zien. De energietransitie, de beste zorg met de beste medische apparatuur, een circulaire economie of een verantwoorde voedselketen. Het zijn enkele maatschappelijke uitdagingen waar de verkiezingsprogramma's vol mee staan. Met de komst van veel nieuwe Kamerleden is het belangrijk om de essentiële rol van bedrijven in die maatschappelijke transities helder te maken.

Nederland heeft industriepolitiek nodig

Theo Henrar, voorzitter van FME: "Technologische innovatie is onmisbaar voor de grote uitdagingen waar we voor staan. De klimaattransitie vraagt bijvoorbeeld om een enorme opschaling van onder meer energieopslag, waterstoftechnologie, circulair grondstofgebruik en duurzame energieproductie. Om die reden worden wereldwijd miljarden geïnvesteerd in duurzame technologie en industrie. Dat heeft een mondiale innovatiewedloop teweeg gebracht. Nederland zwemt als enige tegen de stroom in en investeert als enige niet in haar eigen industrie. Dit maakt meer dan ooit duidelijk dat Nederland industriepolitiek nodig heeft.”

Die boodschap hebben we tijdens het grote industriegesprek overgebracht aan (aanstaande) politici. Bekijk hieronder deel 1 van Het Grote Industriegesprek.

Bekijk hieronder ook het gesprek met politici tijden Het Grote Industriegesprek.

En bekijk hieronder deel 3 van Het Grote Industriegesprek.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten