arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

CAAP Amersfoort overgenomen door ROPA Group B.V.

Ledennieuws
6 juni 2017
Ondertekening contract

Met ingang van 1 juni 2017 heeft ROPA Group B.V. de aandelen van het bedrijf CAAP in Amersfoort overgenomen. Het dienstenpakket van CAAP is vergelijkbaar met dat van Enginia, dat al tot ROPA Group B.V. behoort. Door de overname ontstaat een grote landelijke aanbieder van Siemens PLM Software en aanverwante diensten.

Efficiencywinst

Paul Hörchner, medeaandeelhouder in ROPA Group B.V. en directeur van Enginia, vertelt dat de overname van CAAP voortkomt uit een gerichte strategie: "Door het aanbod van Enginia en CAAP samen te voegen, creëren we extra ruimte voor innovatie en groei. Samen kunnen we bijvoorbeeld komen tot een efficiënte invulling van onze helpdesk, zodat we menskracht overhouden voor de groei die zich momenteel voordoet in onze PDM- en CAM-oplossingen. Zo kunnen we onze klanten in de maakindustrie nog beter ondersteunen bij hun transformatie naar Smart Industry. Ons doel is dat de relaties van Enginia en CAAP alleen positieve veranderingen ervaren als gevolg van de overname. Vooralsnog blijven adressen, contactpersonen en dergelijke ongewijzigd."

Gezonde toekomst

Voormalig CAAP-eigenaar Donald Kalff, die na 26 jaar afscheid neemt van zijn bedrijf, noemt de overname een belangrijke stap voorwaarts: "CAAP is in vergelijking met Enginia altijd wat meer technisch georiënteerd geweest, met een sterke focus op de software. Enginia is daarnaast ook sterk in allerlei diensten die je rond die software kunt aanbieden. Ik ben ervan overtuigd dat CAAP als onderdeel van ROPA Group B.V. een gezonde toekomst tegemoet gaat."

Over ROPA Group B.V.

ROPA Group B.V. is een financiële holding die bestaat uit een groep bedrijven met een focus op automatisering en dienstverlening in de maakindustrie. De groep richt zich speciaal op Smart Industry en Industry 4.0. ROPA Group is sinds 1 mei 2014 eigenaar van Enginia en sinds 1 juni 2017 van CAAP. 

Over CAAP

CAAP, gevestigd in Amersfoort, levert 3D CAD-, Product Data Management- (PDM) en ETO-CTO- oplossingen. Met 25 jaar ervaring in de Nederlandse maakindustrie zorgt het bedrijf dagelijks voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen op het gebied van engineering en productie. Voor CAAP staan mensen, hun processen en hun software centraal. CAAP is Siemens PLM Solution Partner met een geheel eigen servicedesk voor Solid Edge en Teamcenter PDM. 

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten