arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Coalitie moet niet kijken náár, maar werken áán de toekomst

Pers
15 december 2021
Digitale auto

FME vindt dat het zojuist gepubliceerde coalitieakkoord de juiste koers voor Nederland uitzet. De coalitie is van plan om ruim 6 miljard euro te investeren in innovatie, met als doel om tot 3% van ons BBP te komen. Daar heeft FME steeds voor gepleit, net als voor de deeltijd-WW die in het akkoord staat.

Ook steunt FME de klimaatdoelstelling van de coalitie. Deze wordt verhoogd van 49% naar 55% minder CO2-uitstoot in 2030. Indien mogelijk streeft het kabinet zelfs naar 60% CO2-reductie. “Maar dan hebben we wel een infrastructuur voor elektrificatie nodig en moeten de doorlooptijden van vergunningen drastisch verkort worden. En zonder mensen met de juiste vaardigheden is een succesvolle energietransitie überhaupt onmogelijk”, zegt FME-voorzitter Theo Henrar. Daarom vindt FME het zeer teleurstellend dat de coalitie geen duidelijke plannen heeft om dit tekort aan te pakken.

Jammer

Ook op andere beleidsterreinen ziet FME dat er nog veel uitgewerkt moet worden. Henrar: “Ik vind het betreurenswaardig dat het nog maanden duurt voordat de plannen concreet zijn. Je zou toch verwachten dat als je zó lang met elkaar praat om tot een akkoord te komen, de coalitie nu al veel verder zou zijn. Wat mij betreft gaat het nieuwe kabinet heel snel werken aan de toekomst, in plaats van alleen ernaar te kijken”.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten