arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

DAF voor zero-emission winkeldistributie

Ledennieuws
7 mei 2019
DAF truck

De ambitie van DAF is zoveel mogelijk elektrische trucks op de markt te zetten. Voor stadsdistributie is de nieuw geïntroduceerde DAF truck interessant voor Albert Heijn, die de doelstelling heeft haar winkeldistributie te verduurzamen met behulp van zero-emission transport.

Elektrische trucks

Albert Heijn zet voor de verduurzaming van winkeldistributie in op elektrische en hybride trucks. Daarvoor wordt om te beginnen een proeftuin gestart vanuit het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam met distributie in de regio’s Amsterdam en Utrecht. In de eerste proeftuin levert DAF twee hybride trucks met volledig elektrische trekkers. Gezamenlijk leveren twee volledige elektrisch trucks voor stadsdistributie een reductie op van ongeveer 60 tot 75 ton CO2 per jaar. 

Doorrekening in cijfers:

Cijfers

Ronald Stegers, Energy Manager DAF Trucks
"Samenwerking met ketenpartners versnelt de route van innovatie naar praktijk."

Over DAF

DAF is de Nederlandse marktleider in het vrachtwagensegment. In 2018 heeft DAF een serie Innovation Trucks geïntroduceerd: de 'LF Electric' en 'CF Electric' voor lichte en zwaardere distributietoepassingen in de stad en de ‘CF Hybrid’ voor distributieverkeer over middellange afstanden. Hiermee komt DAF richtlijnen voor de transportsector na om CO2 te reduceren en de luchtkwaliteit te verbeteren in steden. De DAF 'CF Electric' maakt gebruik van de E-Power Technology van VDL.

Deze inspiratiecase is onderdeel van de 'Klimaatkansenkaart' voor Nederland waarin we aantonen dat technologische innovaties van onze leden bijdragen aan de versnelling van de energietransitie. De 'Klimaatkansenkaart' is opgesteld door Berenschot in opdracht van FME.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten