arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

De grootste online escaperoom voor thuis

1 oktober 2021
Online Escaperoom

Vandaag wordt, in het kader van het Weekend van de Wetenschap, de grootste online escaperoom voor thuis gelanceerd. Deze game werd in de klas al door ruim 80.000 leerlingen gespeeld. De game zit vol uitdagende puzzels, spanning en fun. Kinderen worden uitgedaagd om hun digitale vaardigheden in te zetten. Ook stimuleert de game ouders om met hun kinderen in gesprek te gaan over de kansen en mogelijkheden van een toekomst in technologie. Dit is essentieel, want in de toekomst worden digitale en technische skills steeds belangrijker. Daarom bundelen UpgradeNL, Jet-Net & TechNet en FutureNL hun krachten en zetten deze game gratis online.

Met de escaperoom voor thuis ontdekken kinderen met hun ouders hoe technologie kan bijdragen aan een betere wereld. Nikki is een tienermeisje met een bijzondere missie: zij wil de eerste zijn die een klimaat  neutrale wereldreis van 40.000 km op een zeilboot maakt. Om de wereld rond te zeilen, moeten Nikki en haar team van helpers erachter komen hoe de boot in beweging te houden met groene energie en AI. Navigatie en communicatie kunnen lastig zijn zo ver van de kust, en dan is er ook nog het risico van een storm. De nieuwste technologie, digitale tools en high tech food worden ingezet. 

Onderzoek ‘Online vaardig begint offline’

Uit het onderzoek ‘Online vaardig begint offline’ blijkt dat 78% van de 15-jarigen denkt voldoende digitaal vaardig te zijn, tegenover 46% van de 10-jarigen. Terwijl slechts 39% van de 10- tot 15-jarigen de score ‘digitaal vaardig’ haalt. Ook ouders lopen het risico dat zij de digitale vaardigheden van hun kinderen overschatten. Dat ze veel tijd online doorbrengen wil niet automatisch zeggen dat jongeren alle vier de deelgebieden van digitale geletterd (ICT-basisvaardigheden, mediawijsheid, informatievaardigheden en computational thinking) voldoende beheersen. Met de online escaperoom willen de initiatiefnemers de mogelijkheden van technologie en het belang van digitale vaardigheden onder de aandacht brengen bij jongeren én hun beïnvloeders.

UpgradeNL, Jet-Net&TechNet en FutureNL willen zoveel mogelijk mensen in Nederland enthousiast maken voor (een toekomst in) technologie en ontwikkelen structurele programma’s voor het onderwijs en voor kinderen en jongeren.

UpgradeNL, een initiatief van FME, is een impulsprogramma van een brede coalitie van (technologie)bedrijven, kennisinstellingen, overheden en mediapartijen die de krachten bundelt om héél Nederland techwijs te maken.

Ga naar de escaperoom

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten