arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

FME en collega-branches roepen kabinet op tot focus in Techniekpact

13 november 2020
Vrouw blauw

FME is een van de partijen binnen het landelijke Techniekpact. Techniekpact helpt de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in de technieksector verbeteren en daarmee het tekort aan technisch personeel terug te dringen.

Economische positie

De afgelopen jaren hebben overheid, scholen en bedrijven met elkaar geïnvesteerd in het Techniekpact. En met een reden: goed technisch onderwijs en voldoende technische vakmensen met de juiste skills zijn gewenst en essentieel voor een sterke economische positie van ons land. De activiteiten binnen het Techniekpact zijn waardevol en zorgen voor verbinding en dialoog.

Wij menen echter dat de urgentie van dit thema alleen maar is toegenomen en roepen het kabinet op om vanaf 2021 de focus te leggen op drie wezenlijke thema’s. Dat zijn:

  • Zorg voor meer diversiteit in de techniekopleidingen
  • Investeer samen met ons duurzaam in techniek en technologie in het funderend onderwijs
  • Maak, met ons, hybride docentschap meer en beter mogelijk.

BBL

Ook roepen we het kabinet op om de subsidie praktijkleren voor de BBL vast te zetten op € 2.700,- per student/bedrijf per jaar. Op die manier weten bedrijven waar ze op kunnen rekenen.

Met de focus op bovengenoemde punten hebben we er vertrouwen in dat we met elkaar Techniekpact 2021 en verder tot een groot succes kunnen maken.

Sluiten