arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

FME ondertekent Roadmap Sustainable Building and Energy Systems

Nieuws
8 april 2022
Ondertekening

Binnen de kaders van het Klimaatakkoord en de internationale afspraken zet FME onder andere in op versnelde toepassing van energiebesparende maatregelen in de gebouwde omgeving. Dit doen we niet alleen binnen onze landsgrenzen, maar ook internationaal. Daarom ondertekende FME deze week de Roadmap Sustainable Building & Energy Systems - The Netherlands & The Nordics, samen met InnovationQuarter, RVO en het Nederlandse Ambassadenetwerk in de Nordics.

FME is ervan overtuigd dat meerjarige internationale publiek-private samenwerking dé manier is om de Nederlandse technologische industrie echt het verschil te laten maken in het aanpakken van maatschappelijke transities. Wil je weten hoe FME de energiebesparing wil versnellen? Lees dan ons standpunt.

Stedelijke duurzame energiesystemen

Met deze Roadmap spreken de ondertekenende organisaties, samen met een breed palet aan Deense en Zweedse partners uit de sector, uit dat zij zich langdurig zullen gaan inzetten om de sector in Nederland te verbinden met die uit de Nordics. Binnen deze Roadmap werken bedrijven en organisaties uit Nederland én de Nordics aan het versnellen van de verduurzaming van de gebouwde omgeving en het uitrollen van stedelijke duurzame energiesystemen, om zo de energietransitie te versnellen en te helpen doorlopende klimaatverandering een halt toe te roepen. Wil jij ook zaken doen en/of innoveren in de Nordics? Sluit aan bij de handelsmissie Denemarken en Zweden.

Samen Internationaal in 2022!

Wij zien dat energiebesparende maatregelen snel uitgevoerd kunnen worden tegen lage maatschappelijke kosten. Zowel via isolerende maatregelen als via energie-efficiënte(re) gebouwinstallaties. Door de verhoging van het aandeel hernieuwbare energie te combineren met efficiënter gebruik van energie komen klimaatdoelen binnen bereik. Om onze leden die hieraan bijdragen zo goed mogelijk van dienst te zijn bij het internationaal zaken doen, werkt FME samen met regionale ontwikkelingsmaatschappijen InnovationQuarter en ROMUtrecht, Amsterdam Trade & Innovate, RVO, Holland Circular Hotspot, Rotterdam Partners, NLinBusiness en Holland ContechProptech. Samen zorgt dit netwerk van organisaties voor een veelomvattende handels- en innovatieagenda omtrent duurzame bouw en energiesystemen, zodat de BV Nederland wereldwijd ondersteund wordt bij haar internationale ambities! Levert jouw bedrijf een oplossing die kan helpen de gebouwde omgeving te verduurzamen, bijvoorbeeld door middel van installatietechniek, digitalisering of materiaalgebruik, en wil je zaken doen over de grens? Neem contact op met Aafke Mak, Programmamanager Energie, Duurzaamheid & Circulariteit FME

Slide

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten