arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

FME-reactie op groeibrief kabinet

13 december 2019

FME steunt de ambitie van het kabinet om het verdienvermogen van Nederland op lange termijn te versterken. Daarvoor moeten we nú gaan investeren in innovatie en onderwijs. Dat zegt ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME in reactie op de ‘groeibrief’ die het kabinet zojuist heeft gepubliceerd.

FME roept het kabinet op nu ook haast te maken met de vormgeving van het investeringsfonds, zodat deze volgend jaar direct van start kan. De positie van Nederland als innovatieland staat onder druk. Andere landen zitten niet stil en investeren in strategische meerjarenplannen en in sleuteltechnologieën. Om ons verdienvermogen op lange termijn zeker te stellen, moeten we nu werk maken van de versterking van onze economie. FME heeft het kabinet daarom eerder opgeroepen om met te een versterkingsagenda te komen.

Verdienvermogen

Het kabinet moet nu ook met een investeringsoffensief komen, zodat Nederland mee kan blijven spelen in belangrijke ontwikkelingen als digitalisering, AI en Smart Industry. Investeringen in sleuteltechnologieën zijn niet alleen van belang voor ons verdienvermogen, maar ook voor de transitieopgaven en het oplossen van maatschappelijke uitdagingen in de zorg, klimaat en voedselvoorziening.

Er is geen tijd te verliezen, we moeten de komende jaren een enorme vernieuwingsslag gaan maken waar onze economie op kan bouwen.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten