arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Fusie Croon en Wolter & Dros: ‘Intelligentie door technologie’

Ledennieuws
19 april 2016

Om nog beter in te spelen op ontwikkelingen in de markt en de technologie gaan Croon en Wolter & Dros fuseren. Beide ondernemingen zijn onderdeel van TBI. De afgelopen periode zijn Croon en Wolter & Dros bezig geweest met het treffen van adequate voorbereidingen voor de fusie. Vanaf 19 april opereren de ondernemingen dan ook onder de nieuwe merknaam Croonwolter&dros. Op 1 januari 2017 zullen de juridische entiteiten samengaan.

Met een rijke historie van 140 jaar Croon en 141 jaar Wolter & Dros zijn de ondernemingen samen goed voor meer dan 280 jaar ervaring in de techniek. Beiden zijn landelijk actief. Croon is gespecialiseerd in elektrotechniek en automatisering. Wolter & Dros is gespecialiseerd in werktuigbouw en meet- en regeltechniek. De ondernemingen hebben zich continu ontwikkeld binnen hun vakgebied en zijn daarmee uitgegroeid tot toonaangevende ondernemingen in de branche.

De fusie van Croon en Wolter & Dros is de logische volgende stap in de ontwikkeling van beide ondernemingen. Het samenbrengen van expertises geeft invulling aan de toenemende vraag naar integrale technische systemen. Via een effectieve & efficiënte engineering- en uitvoeringsorganisatie zullen deze in de markt worden gezet. Vanzelfsprekend zal Croonwolter&dros ook monodisciplinaire oplossingen blijven realiseren.

Vanuit het motto ‘Intelligentie door Technologie’ zal Croonwolter&dros met intelligente oplossingen op het gebied van elektrotechniek, werktuigbouw, automatisering en informatisering bijdragen aan het duurzaam presteren van haar klanten. Met intelligente, zelfdenkende en -lerende systemen worden processen in of van objecten zoals schepen, tunnels, gebouwen en fabrieken efficiënter en effectiever. 

De lancering van de nieuwe merknaam Croonwolter&dros per 19 april is een belangrijke stap in het fusieproces. De komende maanden worden de interne processen, systemen en besturing verder geoptimaliseerd. Dit zal op 1 januari 2017 afgerond en geïmplementeerd zijn in één geïntegreerde organisatie.

Met een omzet van ruim 500 miljoen en 3.000 medewerkers is Croonwolter&dros een van de grootste in elektrotechniek, werktuigbouw, automatisering en informatisering, gespecialiseerde bedrijven van Nederland. Croonwolter&dros is actief in de markten: Utiliteit, Industrie, Infra en Marine & Offshore en heeft vestigingen in heel Nederland.

Over Croonwolter&dros

Croonwolter&dros loopt al meer dan 140 jaar voorop bij nieuwe ontwikkelingen. Ook in deze tijd, waarin de rol van techniek steeds belangrijker wordt, zijn wij een aanjager van nieuwe technologische ontwikkelingen. We hebben de kennis, de ervaring en het vakmanschap om intelligente systemen en integrale, duurzame oplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren, te beheren en te onderhouden. Zoals energieconcepten, zorgdomotica, datamining en het succesvol toepassen van BIM- en Systems Engineering-oplossingen binnen integrale samenwerkingen. Prestatiecontracten in de infra en utiliteitsbouw en complexe renovaties in de industrie en marine en offshore behoren ook tot het portfolio van Croonwolter&dros. 

Over TBI

TBI is een groep van ondernemingen die onze fysieke leefomgeving vernieuwt, inricht en onderhoudt. Woningen, kantoren, scholen, ziekenhuizen, wegen, tunnels, bruggen, sluizen, fabrieken en scheepsinstallaties. In heel Nederland is ons werk te zien. Van kleine initiatieven tot grote, spraakmakende projecten. Voor publieke of private opdrachtgevers. De groep kenmerkt zich als een wendbare netwerkorganisatie met ondernemingen die allemaal beschikken over hoogwaardige specialistische expertise op het gebied van Techniek, Bouw en Infra. De ondernemingen opereren elk onder hun eigen naam, maar werken ook met elkaar samen. Voor opdrachtgevers leidt deze krachtenbundeling tot meerwaarde. Voor TBI vormt deze werkwijze een vruchtbare voedingsbodem voor innovatie en synergie. Bovendien vergroten we zo onze slagkracht en expertise op het gebied van multidisciplinair ontwikkelen, bouwen en onderhoud. Met gemiddeld 5.774 medewerkers (fte’s) bedroegen de bedrijfsopbrengsten van TBI in 2015 € 1.557 miljoen.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten