arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Groeifondsaanvraag om techniek in de klas te promoten

17 januari 2024
Leerlingen

Het definitieve Nationaal Groeifonds (NGF) voorstel ‘Investeren in het talent van de toekomst!’ voor technologieonderwijs in het funderend onderwijs is officieel ingediend. Dit programma moet ervoor zorgen dat alle leerlingen in het primair onderwijs en op vmbo, havo en vwo structureel in aanraking komen met techniek en hun talenten voor technologie kunnen ontdekken.

Platform Talent voor Technologie (PTvT) is penvoerder van het voorstel en FME heeft samen met lidbedrijven en de partners van de industriecoalitie input geleverd voor het aangescherpte programma. Belangrijke aanpassingen zijn onder andere de concrete onderbouwing van het structurele effect en een stevige inzet op coördinatie en organisatie in de regio die nodig is om dit te realiseren. Lees de samenvatting van het voorstel

Tweede Kamer

De NGF-commissie is nu aan zet. Zij beoordelen het voorstel en brengen advies uit bij de Tweede kamer. Het kabinet heeft € 352 miljoen voor het groeifondsvoorstel  gereserveerd en het is aan de Tweede Kamer om een besluit te nemen over de officiële toekenning hiervan.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten