arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

HOT NEWS: Kersten gaat inductiebuigen

Ledennieuws
11 september 2017

Na 55 jaar ervaring in koude buigtechnologie introduceert Kersten een nieuwe buigtechniek: Inductiebuigen

Als specialist in de buigtechnologie produceert Kersten gebogen componenten voor verschillende toepassingen. Dit gebeurt op vier productielocaties in Nederland, Polen, Duitsland en de Verenigde Arabische Emiraten.

Inductiebuigen

Als reactie op de marktvraag naar zwaardere staalconstructies investeert Kersten voortdurend in extra capaciteit op het gebied van buigen en bewerken. Één van de laatste investeringen is een custom-made inductiebuigmachine. Met name de offshore, bruggenbouw en de petrochemische industrie profiteren hier sterk van.

Inductiebuigen gaat verder, waar koude buigtechnologieën hun grenzen tegenkomen. “De combinatie van snelheid, lokale verhitting en koeling stellen ons in staat om nóg grotere buizen, pijpen en andere zware profielen in nog krappere radii te buigen dan mogelijk is met koude buigtechnieken”, aldus Bartek Baudler, directeur bij Kersten Polen. ”Vanuit onze Poolse productievesting kunnen wij de Europese markt en het Midden Oosten voorzien van inductiegebogen delen”.

Capacities

Materialen die geschikt zijn voor inductiebuigen zijn onder andere carbon staal, duplex en speciale staalsoorten waaronder Inconel, S690, et cetera. Buizen en pijpen t/m Ø914 mm x 50 mm en zware profielen t/m 1.000 mm kunnen gebogen worden met de inductiebuigmachine.

Planning

De komst van de nieuwe inductiebuigmachine behoeft extra productieruimte. Daarom wordt er momenteel hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe hal. De inductiebuigmachine zal in het eerste kwartaal van 2018 volledig operationeel zijn. 

Kersten

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten