arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Ineke Dezentjé krijgt onderscheiding

Nieuws
17 juni 2021
Ineke Dezentjé onderscheiden

Scheidend voorzitter van FME Ineke Dezentjé heeft vandaag uit handen van burgemeester Bram van Hemmen de Koninklijke Onderscheiding tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen, vanwege haar bijzondere verdiensten op landelijk en internationaal niveau.

Dezentjé wordt geroemd voor haar inzet om de economische en maatschappelijke relevantie van de Nederlandse technologische- en maakindustrie voor het voetlicht te brengen. Daardoor is de Nederlandse industrie nationaal en internationaal een belangrijke gesprekspartner voor beleidsmakers en politiek en wordt Nederland als vooruitstrevend innovatieland erkend.

Ineke Dezentjé onderscheiden
Ineke Dezentjé heeft vandaag uit handen van burgemeester Bram van Hemmen de Koninklijke Onderscheiding tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen.

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink werd op 14 november 2011 door de ledenvergadering van FME benoemd tot voorzitter van FME. In 2015 werd zij herbenoemd voor een nieuwe periode van vier jaar en in 2019 voor nog eens twee jaar. Dezentjé blijft onder andere Lid van de Raad van Commissarissen en de Raad van Toezicht van de ANWB. Recentelijk trad ze toe tot de Raad van Toezicht van de TU Eindhoven.

Bekijk de video van het afscheid van Ineke Dezentjé

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten