arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

“Inspiratiedag van FME heeft ons een nieuwe mindset opgeleverd”

Ledennieuws
18 juli 2022
QBtec

FME-lid QBTEC uit Woerden nam in april deel aan de Inspiratiedag Innoveren & Ontwikkelen. Jeroen van Amstel (Afdeling Sales en MT-lid) en Bas van der Werf (Hoofd Tekenkamer) zijn heel enthousiast. Als bedrijf zijn ze nu goed georganiseerd bezig met ontwikkelen en vernieuwen, er is een reguliere terugkoppeling aan het MT gekomen en de dag heeft veel betrokkenheid en inzicht opgeleverd.

Nu gestructureerd en integraal overleg

Een van de uitkomsten van de Inspiratiedag Innovatie & Ontwikkeling is dat QBTEC nu gestructureerd en integraal overleg heeft over innovatie- en ontwikkelprojecten. Elke week worden lopende projecten en nieuwe ideeën doorgenomen en wordt er gezamenlijk gekeken naar welke het beste aansluiten bij de klantwens en welke op de langere termijn interessant zijn. In een breder, interdisciplinair overleg met het MT worden de voorstellen elk kwartaal volgens vastgestelde criteria geprioriteerd. Bas: “Er is meer overleg gekomen en dat geeft helderheid in het proces. We weten wanneer we het stokje moeten overdragen aan een andere afdeling. Ook hebben we onze marketingafdeling uitgebreid om meer markt- en klantanalyses te kunnen doen. Die data nemen we weer mee in het innovatietraject.”

Innovatie roadmap

Jeroen: “We werken nu met een innovatie roadmap waarin we de projecten volgen en het MT krijgt daar structureel terugkoppeling over. Op die manier is iedereen op de hoogte. Niet alleen over de ‘eigen kindjes’, maar ook over andere innovatieprojecten.” De roadmap geeft inzicht in de status van nieuwe ontwikkelingen, welke projecten er lopen, budgetten en resultaten. Hierdoor is er overall een grotere mate van betrokkenheid ontstaan bij alle innovatieprojecten.

Next steps

Voor QBTEC heeft de Inspiratiedag Innovatie & Ontwikkeling veel in gang gezet en een gerichte focus gegeven op de vervolgstappen. Een daarvan is de interne communicatie over innovatieprojecten. Soms schiet dat er nog bij in, maar QBTEC realiseert zich dat verbeteren en innoveren in de mindset van alle medewerkers moet komen. ‘Iedereen denkt en doet mee’ moet in het DNA van het bedrijf zitten. Bas: “Er is al veel meer betrokkenheid bij het innovatieproces, dat gaan we verder ontwikkelen, zodat er bij iedereen draagvlak is voor nieuwe projecten.”

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten