arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Inzicht in gebruik en onderhoud met Flamconnect Remote Service

Ledennieuws
27 februari 2020
Flamconnect

Flamco creëert met Flamconnect Remote Service meer inzicht in het gebruik van de installaties die worden onderhouden. Voorspel vervanging of ontvang direct een melding wanneer een installatie of product storing heeft. Hierdoor kom je met al veel informatie aan op locatie en dalen de kosten van onderhoud daardoor aanzienlijk.

CV-storingen ontstaan vooral door een te lage waterdruk. Die zijn onnodig en met name voor kwetsbare doelgroepen hinderlijk. Zorggroep Tangenborgh gebruikt een innovatieve oplossing die afrekent met nodeloze storingsbezoeken door drukverlies. Met de Flexcon PA AutoFill van Flamco en het Flamconnect Remote Service platform bewaakt zij de installatiedruk op afstand en vult de installatie zichzelf automatisch bij. En de oudere, vaak dementerende bewoners komen zo niet meer in de kou te staan.

"Met één storingsbezoek minder, heb je de investering er al uit."

“Met één storingsbezoek minder, heb je de investering er al uit”, zegt Danny Kok. De manager facilitaire zaken van Tangenborgh is zo enthousiast over de Flexcon PA AutoFill dat hij vakgenoten maar een ding kan adviseren: “Direct doen”. Alleen al op de twee zorglocaties in Emmen waar zij deze innovatieve remote service van Flamco toepast, bespaart Tangenborgh jaarlijks tientallen storingsbezoeken. En toch is die efficiencyslag volgens Kok maar bijzaak: “Het is belangrijker voor de bewoners, omdat zij minder mensen onnodig over de vloer krijgen en meer privacy behouden.”

Zorgverlening door innovatie

Zorgverlening en innovatie gaan bij Tangenborgh voorbeeldig samen. Als specialist in dementiezorg wil zij mensen met geheugenproblematiek zo lang mogelijk hun eigen leven laten leiden. Zorgtechnologie kan daarin ondersteunen. Naast de vele zorglocaties die zij in Zuidoost-Drenthe beheert, beschikt de instelling over een Dementiehuis van de Toekomst. In de demonstratiewoning wordt nieuwe zorgtechnologie getest ten behoeve van zowel professioneel als particulier geïnteresseerden. Het zit vol met geavanceerde technologie, waaronder een Flexcon PA AutoFill die gekoppeld is aan het Flamconnect Remote Service platform om op afstand de druk te monitoren en aan te passen.

Storingen voorkomen

Sinds een jaar gebruikt Tangenborgh de Flexcon PA AutoFill ook voor zorglocaties De Bleerinck en De Schans. Het betreft hier bestaande cv-installaties voor respectievelijk 300 en 80 bewoners. “Wij zochten een oplossing om problemen met installaties te voorkomen”, zegt Erik Bouwhuis van de technische dienst. “Storingen vinden bij nacht en ontij plaats en zorgen voor extra werkdruk. Aan de andere kant kunnen bewoners niet altijd zelf bijvullen en wil je ze niet voor elk wissewasje storen.”

Oplossing: druk monitoren en op afstand beheren

Bouwhuis sloot een jaar geleden zelf enkele systemen van Flamco aan. “Met Flexcon PA AutoFill hebben wij de zekerheid dat de installaties op druk zijn én blijven, dankzij het automatisch bijvullen. Ik kan het drukniveau van de installaties via de app op mijn mobiel en in het Flamconnect beheerplatform bewaken en besturen. Ook krijg ik een melding als er een lekkage is en de installatie te vaak en te veel vult. Die vullimiet kan ik zelf instellen.”

Rust en stabiliteit

De toepassing van Flexcon PA AutoFill in combinatie met Flamconnect heeft grote voordelen voor zowel technisch personeel als bewoners. “Ik rijd minder storingsritten en bespaar op jaarbasis zeker twintig uur en heb minder werkdruk”, zegt Bouwhuis. “Aan de andere kant geeft het meer rust voor de bewoners, die zich minder druk hoeven te maken over bijvullen en minder gestoord worden. Flexcon PA AutoFill borgt dat de cv-installatie stabiel draait en wij gaan zeker meer exemplaren installeren, met name voor aanleunwoningen, waar mensen zelfstandiger wonen.” Ook Kok kijkt uit tevredenheid vooruit: “Flamconnect is een knap en goed werkend platform van Flamco waarmee wij veel waardevolle data kunnen verzamelen. De volgende stap is om met Flamco te kijken hoe wij hun platform in ons gebouwbeheersysteem kunnen integreren.”

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten