arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Kamer roept kabinet op noodlijdende bedrijven te helpen

Nieuws
11 juni 2022
Rusland Oekraïne

Afgelopen dinsdag heeft de Tweede Kamer het kabinet opgeroepen om te onderzoeken of er aanvullende financiële regelingen nodig zijn voor bedrijven die zwaar worden getroffen door de oorlog in Oekraïne.

De oorlog in Oekraïne en de ingestelde sancties hebben aanzienlijke directe en indirecte gevolgen voor de technologische industrie. Bedrijven hebben te maken met kostenstijgingen door de hoge energieprijs, grondstoffenprijs en problemen in de toeleveringsketen. Met elk volgende sanctiepakket worden de gevolgen groter. Bedrijven moeten dan ook geholpen worden om de overgang naar een nieuwe realiteit te maken.

Ongelijk speelveld

Veel landen, waaronder grote industrielanden, zoals Frankrijk en Duitsland, stellen op dit moment al ruimere financieringsmogelijkheden beschikbaar om de negatieve gevolgen van de oorlog op te vangen. Hierdoor ontstaat er mogelijk een ongelijk speelveld voor de Nederlandse industrie. Het is dan ook belangrijk dat het kabinet onderzoekt wat er nodig is om voor de Nederlandse industrie een gelijk speelveld te behouden.

De overheid heeft gedurende de coronacrisis adequaat gereageerd met het steunen van bedrijven die in de moeilijkheden kwamen. FME gaat ervan uit dat het kabinet ook nu bereid is de zwaarst getroffen bedrijven te hulp te schieten.

LEES OOK ONS OEKRAÏNE DOSSIER

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten